Zomerse pastasalade met gerookte kip

Pastasalade, perfect voor de zomer! Dit frisse pastarecept is makkelijk, snel en heerlijk tijdens warme dagen!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram pasta penne of fu­sil­li
  • 100 gram spekreepjes 
  • 400 gram gerookte kipfilet
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 2 bosuien 
  • 200 gram Philadelphia roomkaas
  • Rucola naar smaak
  • 100 gram ongezouten cashewnootjes
  • Eventueel zout en peper

Bereidingswijze

Tijd: ongeveer 20 min

  1. Kook de penne of fusilli volgens de bereidingswijze op het pakje.
  2. Bak ondertussen de spekreepjes zonder olie of boter in een koekenpan.
  3. Snij de cherrytomaatjes in kleine stukjes, de bosui in kleine ringetjes en de gerookte kip in blokjes.
  4. Spoel de pasta na het koken af met koud water en voeg de Philadelphia kaas toe aan de pasta en roer  door elkaar. Voeg nu de tomaatjes, bosui, spekjes, rucola, gerookte kip en de cashewnootjes toe.
  5. Voeg eventueel nog wat peper en een heel klein beetje zout toe (de spekjes zijn ook al zout, dus veel zout is niet nodig). Even goed roeren en je pastasalade is klaar om te serveren. Eet smakelijk!