Zo houd je beestjes buiten de deur!

Niets zo vervelend als ongedierte in huis. Dat vinden wij ook! Daarom geven wij je tips hoe je die beestjes buiten kunt houden.

Tip 1: Deurgordijnen

Een deurgordijn is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende tip, maar niet de meest mooie zul je denken. Maar tegenwoordig heb je deurgordijnen in alle soorten en maten. Zo vind je altijd wel een gordijn dat bij je interieur past! Meet voordat je een deurgordijn koopt wel goed de hoogte en breedte van je deurkozijn op!

Tip 2: Planten

Je kunt er ook voor kiezen om je tuin (en huis) onaantrekkelijk te maken voor het ongedierte. Dat kun je doen door planten neer te zetten die een afstotende werking hebben. Muggen houden bijvoorbeeld niet van de geur van citroengeranium, citroenmelisse, eucalyptus, pepermunt, afrikaantjes en lavendel.

Tip 3: Opruimen!

Dat ongedierte wordt aangetrokken door eten en drinken is misschien geen nieuws. Wat dus belangrijk is, is dat je eten en drinken niet laat rondslingeren. Ruim na elke maaltijd de tafel af en zorg dat er geen kruimels blijven liggen. Ook een deksel over eten zetten als er bijvoorbeeld visite is, is een goed idee. Gooi schillen en fruitresten ook gelijk weg, bij voorkeur in biozakken.

Tip 4: Verlichting

Als het lekker weer is, is niets lekkerder dan ’s avonds nog buiten zitten. Je hebt dan geen zin in zoemende muggen om je heen en in huis. Een (insecten-)lamp die vliegend ongedierte aantrekt, kan dan een slim idee zijn. Zet de lamp niet te dicht bij jou en de open deur. Nog een voordeel: met een lamp in de buurt kun je elkaar ook nog zien zitten als het donkerder wordt: twee vliegen in één klap!