Wondermiddel: groene zeep!

Groene zeep is vanouds een schoonmaakheld voor ieder huishouden. Het is een echte alleskunner, dus reden genoeg om dit wondermiddeltje standaard in huis te hebben. Wat je er onder andere allemaal mee kunt schoonmaken, lees je hier!

1. Kalkaanslag weg met groene zeep

Last van hardnekkige kalkaanslag in de badkamer? Met groene zeep en andere schoonmaakheld backing soda is de kalkaanslag in een handomdraai weg. Door de korrels van de backing soda komt de kalkaanslag goed los. Meng 1 deel groene zeep met 4 delen backing soda en breng dit aan op een schuurspons en schrobben maar! Spoel tot slot goed af met eventueel een sopje en jouw badkamer is weer glanzend!

2. Vetvlekken weg met groene zeep

Vieze ovenschaal, pan, oven of magnetron met aangekoekte vetresten? Groene zeep helpt! Smeer de pan of ovenschaal in met groene zeep, stop in een vuilniszak met een bakje ammoniak en doe dicht. Open de vuilniszak na een dag weer en spoel de pan of ovenschaal af met heet water en tada; helemaal schoon!
Let op: dit kan niet met aluminium pannen.

Bij een oven of magnetron smeer je de vieze plekken in met groene zeep en zet je een bakje ammoniak in de oven of magnetron en sluit je de deur. Na een dag haal je met een doekje eenvoudig alle vetresten weg!

3. WC schoon met groene zeep

Ja, ook jouw wc-pot krijg je weer schoon met een mix van groene zeep, een kleine scheutje azijn en warm water.

4. Tuinmeubels en groene aanslag

Niet alleen in huis is groene zeep een held. Je kunt het ook goed gebruiken voor het schoonmaken van de tuinmeubels en groene aanslag op tegels. Meng een klodder groene zeep met warm water en neem je tuinmeubels af. Ditzelfde sopje giet je daarna leeg over je tegels, goed schrobben, zodat je ook veel onkruid meeneemt. Tot slot even naspoelen en dan zijn deze twee klusjes ook weer geklaard!

Zoals je ziet is groene zeep heel erg veelzijdig te gebruiken. Naast bovengenoemde kun je het voor nog veel meer schoonmaakklusjes gebruiken, zoals ramen wassen, afwassen, vloeren en meer. Een echte musthave om in huis te hebben. Succes!