Winters stoofpotje met kip

Met deze koude en druilige dagen is een heerlijke stoofpot perfect. Dit recept heb je zo klaar!

Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal personen: 2-3

Ingrediënten:

  • 250 gr kipdijfilet
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 oranje paprika
  • 1 grote wortel
  • 1 teen knoflook
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 100 ml kokosmelk
  • scheutje olie
  • snufje zout en peper
  • paprikapoeder
  • rozemarijn
  • tijm
  • 150 gram rijst


Bereiding:

  1. Snijd de kipdijfilet, ui, knoflook, tomaten, paprika en wortel in stukjes.
  2. Kruid de kipdijfilet met paprikapoeder, zout en peper.
  3. Verwarm de pan met een scheutje olie en voeg de ui en knoflook toe, bak 1 min en voeg de kipfilet toe.
  4. Als de kipfilet een bruin laagje heeft, voeg je de gesneden paprika, tomaat en wortel toe. Laat dit 1 min bakken.
  5. Voeg de bouillon en 100 ml kokosmelk toe.
  6. Voeg ook kruiden naar wens toe, bijvoorbeeld rozemarijn en tijm.
  7. Laat het geheel zachtjes pruttelen, totdat het de juiste dikte heeft. Mocht het te dik zijn, voeg dan wat water toe.
  8. Kook intussen de rijst volgens de verpakking.
Eet smakelijk!

Natuurlijk zijn alle benodigde keukenmaterialen bij jouw Marskramer verkrijgbaar! De stoofpan is nu extra voordelig bij onze BK inruilactie.