Huishoudtips

Leuke verlichting kinderfeest.

De elektrische kerstboomverlichting zorgt in kleurige lampions voor een mooie slinger op een kinderpartijtje. Let er wel op dat de lampjes niet te dichtbij het papier hangen.

Gouda

Henriette Spijkers

Weg zweetvoeten.

Zweetvoeten? Was je voeten voor het naar bed gaan alleen met koud water. Daarna insmeren met zinkoliezalf. natuurlijk elke dag schone sokken aan en dit 5 nachten herhalen. Weg zweetvoeten!

Amsterdam

Daphne Smits

Condens verwijderen.

Condens kun je gemakkelijk verwijderen van ramen als je wat afwasmiddel op een zeem doet en hiermee over de ramen gaat.

Boskoop

John de Bruine

Bakblikken schoonmaken.

Een bakblik en bakvormen kun het beste schoonmaken als ze nog warm zijn. Aangebakken restjes in warm water laten weken of er een natte doek overheen te leggen. Na een tijdje zijn de korstje dan gemakkelijk te verwijderen.

Ede

Maaike Spelt

Ontkalken met azijn.

Maak je vaatwasser of wasmachine schoon en kalkvrij met een liter schoonmaakazijn. Laat je machine eerst water pompen en doe er dan de azijn in. Scheelt een stuk in je portemonnee!

Dirksland

Ella de Wit

Marmer schoonmaken.

Marmeren vloeren of objecten zijn op de volgende manieren schoon te krijgen:
De eerste optie is reinigen met warm sodawater. Daarna moet je goed afspoelen met schoon water;
De tweede optie is om het marmer met ammoniak af te nemen, droog te wrijven en af te spoelen.
Als je na het schoonmaken vlekken wilt voorkomen dan kun je het marmer het best inwrijven met een speciale was (niet op werkbladen of keukenbladen). Dit kan het beste na het reinigen.

Kessel

Bram

Roestig staalwol voorkomen.

Wanneer je staalwol (met of zonder zeep) maar af en toe gebruikt kun je het roesten van de staalwol eenvoudig voorkomen. Verpak het sponsje in een stuk aluminiumfolie en het is voor een volgend gebruik nog in een prima staat. Je kunt dit meerdere keren doen tot het sponsje versleten is.

Bergen op Zoom

Rika Fortuin

Rubberstrepen verwijderen.

Rubberstrepen kun je met je witte schoenzool weggummen doe dit dagelijks op mijn werk

Halsteren

Ineke Mies

Toiletblok bijvullen.

Je koopt 1 keer een vloeibaar toiletblok met plastic houder en als de reiniger op is, vul je de houder steeds opnieuw met wc gel uit een voordelige grote flacon.

Sassenheim

Yvonne Lubbersen

Oven citroentjesfris.

Wanneer je je oven een tijdje niet hebt schoongemaakt, kan er een vieze geur in hangen.
Mijn tip: neem een bakje met water en doe er het sap 3 citroenen in. Zet de oven aan en laat het water met citroensap ongeveer 5 minuten koken. Zet dan de oven uit en laat het een aantal uur staan. Het enige wat je dan nog moet doen is de oven van binnen afnemen met een schone, vochtige doek!
Wedden dat je oven weer lekker fris ruikt!

Emmeloord

Linda

Douchewand langer schoon.

Spuit (plantenspuit) de glazen douchewand voor het douchen in met schoonmaakazijn. Laat het even intrekken en spoel het na het douchen af. Je douche blijft prachtig schoon en glanzend.

Vlissingen

Jeanne-Marie van Oorschot

Kauwgom verwijderen.

Als je kauwgom uit kleren wilt krijgen, kun je het beste een ijsblokje op de kauwgom leggen.
Later kun je het ijsblokje (mét de kauwgom) weer van je kledingstuk afhalen.

Meppel

Sybren Talma

Makkelijker puzzelen.

Handig bij het puzzelen. Zet het deksel van de puzzel op een receptenstandaard, heb je beide handen vrij op die manier

Rijswijk

Hillie van Breugel

Afvalcontainer madenvrij.

Als je sterk geurende mottenballen bij je afval gooit, heb je de hele zomer geen last van maden in de afvalcontainer.

Rotterdam

Hiba

Verse friet drogen.

Eigen gebakken friet is altijd het lekkerst maar dat gedoe met theedoeken om de gewassen friet te drogen is lastig. Ik gebruik daarvoor een slacentrifuge. Dit werkt uitstekend en de friet is veel sneller droog.

rotterdam

Ruud van der Kraaij

Dekbedhoes wassen.

Als ik dekbedovertrekken moet wassen knoop ik er bij de opening van de hoes altijd een panty sokje stevig omheen. Pantysokjes zijn oersterk en gaan dus niet los. Op deze manier voorkom ik dat wasgoed zich ophoopt binnen in de overtrek. Het bevalt mij in elk geval uitstekend!

Hengelo

Joke Peralta

Was extra wit houden?

Wil je je witte was extra wit houden? Doe dan een klein scheutje Glorix (zonder bleek) in het wasverzachter bakje. En verder gewoon je waspoeder. Je witte was blijft super wit en stralend. Het is ook nog eens een goedkope oplossing. Ik doe dit ook bij shirtjes van mijn zoontje van 1 jaar.
Die kan dus prima witte kleding aan want mama krijgt ze toch weer super wit!

Punthorst

Marlien Kooiker

Vacuüm kleding opbergen.

Grote, dikke kledingstukken of kleden noem maar op opbergen? Het enige wat nodig is is:
- Vuilniszakken (blauw) - Tape Schaar - Stofzuiger
Stop hetgeen wat je wil opbergen in de zak, (heb je veel ruimte over tot het uiteinde knip een stukje af) zet de stofzuiger op de zak en laat hem alle lucht eruit zuigen. Zodra al het lucht verdwenen is, is de zak met inhoud tot een compact pakketje gezogen! Draai het uiteinde ''dicht'' en plak het vast!

Woerden

Manouk

Azijn bij waspoeder.

Een scheutje azijn bij de waspoeder in de wasmachine houdt je wasmachine veel langer goed. De onze is 15 jaar oud en werkt nog.

Amsterdam

Els Blok

Vlekken verwijderen.

Verwijderen van vlekken uit stof en kleding gaat gemakkelijk met gewone handzeep of een druppel afwasmiddel. Even laten intrekken, iets opschuimen en wassend de vlek uitspoelen. Niet in laten trekken en misschien nog 1x herhalen. Weg vlek.

Gorredijk

Jess Allebes

Afbeelding

Schoon met aluminiumfolie.

Na een gezellige barbecue of na de winterperiode is vaak het rooster van de barbecue erg vuil en aangekoekt. Pak hiervoor een stuk aluminiumfolie en maak hier een prop van. Schuur met de prop over het rooster en binnen een paar minuten is het vuil verwijderd. Bij hardnekkig vuil het rooster onder de warme kraan met iets afwasmiddel op dezelfde wijze behandelen met een prop aluminiumfolie.

Raalte

Nicky Ekkel

Kwetsbare kleding ophangen.

Als je kwetsbare en dunne kleding moet ophangen aan de waslijn en de knijpers zijn net nieuw en stug dan krijg je afdrukken op je kleding van de knijper. Dit wil je niet. Doe dan een stukje stof tussen de knijper en het probleem is verholpen.

Obdam

Miranda Boots-Veul

Tuinmeubelen weer schoon.

Groene aanslag op je (Teak)buitenmeubelen? Spuit (nevel) verdunde huishoudazijn er op je en de groene aanslag is in drie dagen volledig verdwenen. Tast je meubelen niet aan. Scheelt het 'jaarlijkse' poetsen/schrobben!

Zeewolde

Arie Hof

Chroom weer glanzend.

Mijn huishoudtip is om chroom niet met van die hele dure doekjes te laten blinken maar gewoon met een stukje keukenrol en een paar druppels olijfolie!

Duivendrecht

Eline Huisman

Zilver poetsen.

Zilver poets je met een tandenborstel met tandpasta voor een stralend resultaat.

Eindhoven

Emm Mols