Wijnglazen

Schenk jezelf een lekker glaasje wijn in. Rood, wit of rosé? – Het maakt niet uit, zolang je er maar van geniet. Met het glas wijn in de hand installeer je jezelf op de bank om naar je favoriete serie te gaan kijken. Af en toe neem je een slokje van je fruitige witte wijn. Je proeft daarbij een zachte smaak met in de verte een vleugje abrikoos. Gun jij jezelf ook regelmatig een glaasje wijn? Dan moeten er zeker goede wijnglazen in jouw kast staan.

9 resultaten

per pagina
Filter
Van hoog naar laag sorteren

9 resultaten

per pagina
Filter
Van hoog naar laag sorteren

Welke wijnglazen heb ik nodig?

Als echte wijnliefhebber wil je de wijn natuurlijk wel onder optimale omstandigheden drinken. Dat betekent niet alleen dat de wijn op de juiste temperatuur wordt geschonken, maar ook dat hiervoor de juiste wijnglazen worden gebruikt. Welk wijnglas je kiest, heeft namelijk invloed op de smaak van de wijn. Voor rode wijn is een grote ronde kelk belangrijk. Zo kan de wijn goed ademen en kan er meer zuurstof bij. Dit zorgt ervoor dat de aroma’s beter tot hun recht komen. Witte wijn heeft hier minder voor nodig, waardoor deze wijn glazen een smallere kelk hebben.

Wijnglas voor ieder moment

Voor rode wijn een glas met een grote kelk, voor witte wijn een glas met een kleine kelk. Klinkt heel simpel, maar toch vind je veel meer verschillende soorten wijnglazen. Ieder glas heeft een andere kwaliteit. Sommige blijven altijd mooi helder, terwijl andere juist weer krasbestendig zijn. Ook hebben de glazen verschillende vormen en looks, zodat ook jouw persoonlijke smaak hier om de hoek komt kijken: welke uitstraling vind je zelf het mooist?

Drink je graag een cocktail zoals met Martini? Dan is het beter om een speciaal cocktailglas te kopen. Hierin komt je drankje goed tot zijn recht en het staat bovendien lekker fancy. Drink jij vaak buiten met vrienden en familie wijn en ben je bang dat zij minder voorzichtig met je wijnglazen omgaan dan jij? Dan zijn plastic wijnglazen de perfecte oplossing om gegarandeerd een feestje zonder glasscherven te hebben. Ze zeggen weliswaar dat scherven geluk brengen, maar toch brengt het vooral een hoop ongewenste troep, die eerst weer moet worden opgeruimd. Daarom is plastic in dit geval ideaal.

Specificaties van de wijnglazen

Ben je op zoek naar allround wijnglazen die je voor iedere soort wijn kunt gebruiken of ga je juist op zoek naar speciale glazen voor witte en rode wijn? Het antwoord hierop is belangrijk bij de aanschaf van nieuwe wijnglazen. Daarnaast kun je kijken of de wijnglazen wel of niet vaatwasserbestendig zijn, maar ook hoe hoog ze op de voet staan. Uit welk wijn glas drink jij je volgende wijntje?

Wijnglazen kopen

Bij Marskramer ben je aan het juiste adres wanneer je op zoek bent naar nieuwe wijnglazen. Ons aanbod is erg overzichtelijk, zodat je binnen no-time een keus kunt maken, welke wijnglazen je mooi vindt. Je bent ook zeker welkom om de glazen in de winkel komen te bekijken. Bestel je de wijnglazen via onze website? Doe dit voor 16.00 uur, dan heb je ze de volgende werkdag al in huis. Erg handig als je dit weekend nog een feestje hebt en last minute op zoek bent naar extra wijnglazen.