Theepotten

Een lekker kopje thee, wie houdt er nu niet van. Zwarte thee, groene thee, vruchtenthee, de smaakjes zijn eindeloos. Voor veel mensen gaat er dan ook niets boven een goed gezette pot thee. Theepotten behoren in dit geval zeker tot de standaard keukenuitrusting. Hiermee kun je niet alleen een grote hoeveelheid thee in een keer zetten, maar blijft de thee in het beste geval ook langer warm. Lees hier meer over theepotten en over het zetten van een lekkere thee.

14 resultaten

per pagina
Filter
Van hoog naar laag sorteren

14 resultaten

per pagina
Filter
Van hoog naar laag sorteren

Verschillend materiaal

Theepotten worden van verschillende materialen gemaakt, zoals glas, keramiek en RVS/kunststof. Op welk materiaal jouw keuze valt, hangt van jouw voorkeuren en wensen af. Zo kun je de theepotten van bepaald materiaal mooier vinden dan van ander materiaal. Maar daarnaast heeft het materiaal ook een functie. Want het ene materiaal thee pot houdt de thee veel langer warm dan het andere materiaal.

Een glazen theepot is in ieder geval goed met al je servies te combineren. Bovendien kun je altijd zien hoeveel thee er nog in de pot zit en of je thee al goed van kleur is. Ook geeft het glas geen enkele smaak af, zodat jouw groene thee niet ineens naar die sterke vruchtenthee van vorige week smaakt. Een nadeel is echter wel dat het water in de glazen theepot sneller afkoelt, maar dit is met een rechaud of met een theemuts goed op te lossen.

Keramische theepotten zien er erg mooi uit en houden de thee in de pot langer warm dan zijn glazen broertje. Ook de kunststof thee potten hebben als groot pluspunt dat ze de thee langer warm houden, doordat ze goed geïsoleerd zijn. Ideaal wanneer je de thee voor jezelf zet en niet binnen een uur de hele pot leeggedronken krijgt.

Met of zonder filter voor losse thee

Naast de materiaalkeus is het belangrijk om te bepalen of je naar de theepotten met of zonder filter kijkt. Wanneer je vaak losse thee gebruikt, is een filter ontzettend handig. Je kunt de losse thee meteen in deze theepotten scheppen zonder dat dit bij het schenken in jouw theekop belandt. Gebruik je daarentegen eigenlijk altijd theezakjes? Dan is een filter voor jou niet per se nodig en kun je je aandacht focussen op de potten zonder filter.

Het uiterlijk van de theepotten

Wanneer je na de eerste selectie de theepotten overhoudt die de belangrijkste eisen vervullen, kun je op het uiterlijk gaan letten. Wat vindt je mooi en wat past er goed bij jouw theeservies? Waar sommige theepotten perfect in een chique uiterlijk passen, zijn andere weer perfect bij een landelijke stijl zoals onze boerenbont theepotten.

Tips voor het zetten van goede thee in theepotten

Voordat je een goede pot thee kunt zetten, is het belangrijk om te bepalen welke thee je graag wilt drinken. Want voor zwarte thee geldt een andere bereidingswijze dan voor witte en groene thee. Waar je op zwarte thee het beste net gekookt water van 100 °C kunt gieten, kun je het water bij groene en witte thee beter tot 76-85 °C laten afkoelen. Ook is het de moeite waard om je theekopje en de theepot alvast voor te verwarmen, zodat de thee daarna langer warm blijft. En wist je dat je het beste altijd vers water in de waterkoker kunt doen? Zo zit er namelijk het meeste zuurstof in het water, wat de smaak ten goede komt.

Theepot kopen

Bekijk nu het assortiment van Marskramer, wanneer je een theepot wilt kopen. We hebben een uitgebreid aanbod met theepotten van verschillende materialen in allerlei prijsklassen. Bovendien bieden we meerdere merken aan, zodat je op vertrouwde merken kunt teruggrijpen. Heb je vragen? Onze medewerkers staan iedere werkdag voor je klaar en beantwoorden je vragen graag. Natuurlijk kun je ook gewoon in een van onze 50 fysieke vestigingen voorbijkomen om jouw nieuwe theepot uit te zoeken!