Bordspellen

In een tijdperk waarin technologie onze aandacht voortdurend vasthoudt en schermen de norm zijn geworden, is er iets magisch aan de eenvoud van bordspellen.

15 resultaten

per pagina
Filter
Van hoog naar laag sorteren

15 resultaten

per pagina
Filter
Van hoog naar laag sorteren

Deze tijdloze vorm van vermaak brengt mensen samen, stimuleert mentale scherpte en zorgt voor lachende gezichten rond de tafel. Laten we eens een kijkje nemen in de wondere wereld van bordspellen, met bijzondere aandacht voor het geliefde Keezenspel en enkele andere populaire bestsellers.

Keezenspel

Het Keezenspel, ook bekend als 'Keezen', is een modern bordspel met een knipoog naar het traditionele Mens Erger Je Niet en het kaartspel Pesten. Het spel heeft een Nederlands tintje en is razend populair bij families en vriendengroepen. Wat dit spel zo bijzonder maakt, is de unieke combinatie van kaarten en een speelbord.

Keezen wordt gespeeld met twee sets kaarten en speelborden die een combinatie vormen van de elementen van Mens Erger Je Niet en kaartspelen. De spelers proberen hun pionnen veilig naar de thuisbasis te brengen, maar daarbij kunnen ze elkaar dwarsbomen door gebruik te maken van de kaarten. Dit zorgt voor hilarische en strategische wendingen in het spel. Het Keezenspel staat garant voor gezelligheid, lachen en soms een beetje plagen – een ideale mix voor een avondje vol plezier.

Leuke bordspellen

Naast het Keezenspel zijn er natuurlijk ook heel veel andere leuke bordspellen. Om je wat inspiratie te geven sommen we hieronder een aantal voor je op:

  • De kolonisten van catan
  • Dit strategische spel heeft als doel om nederzettingen en steden te bouwen, terwijl je grondstoffen verzamelt en handel drijft met andere spelers. Een bordspelletje dat favoriet is bij veel mensen!
  • Ticket to Ride
  • Stap aan boord van een avontuurlijke treinreis over de wereld! Spelers verzamelen kaarten om treinroutes te voltooien en bestemmingen te bereiken. Ze moeten slim plannen om hun tegenstanders voor te blijven.
  • Risk
  • Een klassiek spel. Spelers voeren strategische oorlogen en proberen continenten te veroveren terwijl ze hun legers uitbreiden. Echt een spel waar je je hoofd bij moet gebruiken en goed op moet bliven letten!
  • Scrabble
  • Voor de taalliefhebbers is Scrabble een uitdaging van vocabulaire en woordenschat. Leg letters neer om woorden te vormen en punten te scoren op het speelbord.

Waarom een bordspel spelen zo populair is

Bordspellen zijn meer dan alleen een vorm van entertainment; ze zijn een krachtig middel om mensen samen te brengen. Ze bevorderen sociaal contact, samenwerking en gezonde competitie. Bovendien stimuleren bordspellen cognitieve vaardigheden zoals strategisch denken, probleemoplossing, taalgebruik en zelfs rekenvaardigheden.

Of je nu kiest voor het Keezenspel, Catan, of een ander bordspel dat je hart verovert, één ding is zeker: bordspellen hebben de kracht om lachen, spanning en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan. Dus, nodig je vrienden en familie uit, haal die dobbelstenen en speelkaarten tevoorschijn, en geniet van de betoverende wereld van bordspellen.

Bordspellen kopen

Als je bordspellen wilt kopen dan ben je bij Marskramer aan het juiste adres! Hier vind je verschillende leuke bordspellen om met het hele gezin of met de familie te spelen. We hebben onder andere ook kinderspellen en familiespellen bij Marskramer. Bekijk deze pagina met bordspellen hier op onze website en bestel snel!