Zoete aardappel patat

Bereidingstijd: 35-40 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 1 kg zoete aardappels
  • Olijfolie
  • Paprikapoeder
  • Tijm
  • Peper
  • Zeezout

Daarnaast heb je bakpapier en eventueel een patatsnijder nodig.

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de zoete aardappelen en/of schil eventueel.
  3. Snijd de aardappelen met een patatsnijder of mes tot frieten.
  4. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verspreid de friet over de plaat.
  5. Besprenkel met de olijfolie, paprikapoeder, peper en zeezout naar smaak.
  6. Zet de bakplaat in de oven en zet de timer op 25-30 minuten.
  7. Serveer eventueel met (truffel) mayonaise!

Eetsmakelijk!