Crème brûlée

Bereidingstijd: 1 uur (+1 uur opstijven)
Aantal personen: 8

Ingrediënten: 

  • 133 gram mascarpone
  • 266 ml ongeslagen slagroom
  • 180 ml melk
  • rasp van 1 citroen
  • 6 eidooiers
  • 75 gram kristalsuiker
  • rietsuiker

Naast de ingredienten heb je het volgende nodig:

  • Crème brûlée brander
  • Kleine ovenschaaltjes
  • Ovenslee of grote ovenschaal
  • Hittebestendige mengkom
  • Handmixer
  • Fijne zeef
  • Steelpannetje
  • Houten lepel
  • Digitale weegschaal

Deze artikelen haal je natuurlijk bij Marskramer!

Bereiding:

  1. Mix de slagroom met de mascarpone en meng dit mengsel vervolgens samen met de melk en cintroenschil in een steelpannetje net onder het kookpunt. Laat het mengsel afkoelen.
  2. Klop de eidooiers in de kom en voeg beetje bij beetje het melkmengsel door de eieren.
  3. Giet het mengsel terug in de steelpan met een fijne zeef en klop de suiker erdoor. Roer met een houten lepel door op laag vuur tot het mengsel aan de bolle kant van de lepel blijft hangen. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  4. Verwarm de oven voor op 140 graden. Vet de ovenschaaltjes in met wat boter en verdeel het mengsel over de schaaltjes. Doe kokend water in een ovenslee of vaste ovenschaal en plaats de ovenschaaltjes erin tot ze halverwege staan.
  5. Verwarm dit nu samen een uur in de oven. Laat ze hierna afkoelen op een rooster en minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  6. Haal ze voordat je ze serveert uit de koelkast en bestrooi gelijkmatig met rietsuiker. Karamaliseer met de crème brûlée brander.

En klaar om te serveren. Eet smakelijk!