Vandaag eten we Italiaans!

Altijd al eens zelf pasta willen maken? Dat kan nu makkelijk met onze pastamachine. En om het nog makkelijker te maken, hebben we ook een receptvideo voor je gemaakt. Eetsmakelijk!

Bereidingstijd: 1 uur
Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 400 gram bloem van harde tarwe
  • 400 gram griesmeel van harde tarwe
  • 8 eieren
  • snufje zout
  • scheutje olijfolie
  • Basilicum

Bereiding:

1. Weeg 400 gram fijne bloem  en 400 gram griesmeel af. Zeef de bloem om klontjes te voorkomen en meng met het griesmeel.
2. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en voeg 8 eieren toe met een mespunt zout en een scheutje olijfolie. Meng de eieren door het bloemmengsel en kneed 15 minuten tot een soepel deeg.
3. Doe het deeg in vershoudfolie en laat het minimaal een 30 minuten rusten in de koelkast. Hierdoor kun je het straks beter uitrollen.
4. Verwijder na een 30 minuten het vershoudfolie, snijd het deeg in stukken en rol het mooi dun uit met een deegroller. Rol het deeg vervolgens door de machine. Bestrooi de reepjes met een beetje griesmeel om plakken te voorkomen.
5. Strooi flink wat zout in een pan kokend water, kook de pasta gaar en besprenkel de gekookte pasta op het bord met wat olijfolie. Een blaadje verse basilicum maakt het helemaal af.
Natuurlijk kun je ook een andere pastasaus naar wens gebruiken!
Buon appetito!