Pannenkoek variaties

Pannenkoeken eten is altijd een feest! En je kunt ze op elk moment van de dag wel eten… in de ochtend, middag of avond, warm of koud, hartig of zoet, als maaltijd of snack; het kan allemaal! Met pannenkoeken kun je eindeloos variëren.

Omdat het 22 maart Pannenkoekdag is, delen wij graag de lekkerste en leukste variaties met jawel; pannenkoeken!

Rolletje met banaan en chocolade

Smeer een pannenkoek met chocoladepasta, beleg met plakjes banaan en rollen maar. Decoreer vervolgens met gesmolten chocolade, crunchy balletjes en nootjes.

Pannenkoek in een glas

Smeer een pannenkoek met zoet beleg naar keuze: jam, chocolade of slagroom… rol of vouw op in een glas en decoreer met slagroom, fruit en eventueel nootjes en/of chocolade. Een keertje wat anders en het ziet er extra feestelijke uit!

Taartje met ijs 

Leg een aantal pannenkoeken op elkaar als een taartje. Leg een aantal bolletjes ijs op het taartje en decoreer vervolgens met wat bosbessen, nootjes en munt. Snijd het taartje in punten en serveer op een bordje.

En nog een aantal variaties:

  • Appel, rozijnen en kaneel
  • Kaas en spek
  • Banaan en chocolade
  • Geitenkaas, walnoten en honing
  • Appel en honing
  • Ham en pesto
  • Roomkaas en gerookte zalm
  • Mozzarella, tomaat en pesto

Heb jij een van onze variaties gemaakt? Deel jouw Marskramer momentje met #marskramer