Snijplanken

Elke keuken heeft een goede basis nodig en een belangrijk element ervan is een degelijke snijplank. Een snijplank beschermt niet alleen jouw aanrecht en messen, maar het is ook een onderdeel in de voorbereiding van maaltijden. Een goede snijplank helpt je veilig en hygiënisch te werken, terwijl je jouw ingrediënten effectief hakt en snijdt.

22 resultaten

per pagina
Filter
Van hoog naar laag sorteren

22 resultaten

per pagina
Filter
Van hoog naar laag sorteren

Snijplank: verschillende materialen, verschillende voordelen

Snijplanken zijn er in verschillende materialen, elk met hun unieke eigenschappen en voordelen:

  • Snijplank hout: een klassieker in de keuken. Hout is zacht voor je messen, duurzaam en heeft antibacteriële eigenschappen. Een houten snijplank brengt een warme en natuurlijke uitstraling naar jouw keuken.
  • Bamboe snijplanken: bamboe is een duurzaam, hard materiaal dat minder vocht absorbeert dan andere houtsoorten. Dit maakt het minder vatbaar voor bacteriegroei. Een bamboe snijplank is daarom een milieuvriendelijke en hygiënische keuze.
  • Kunststof snijplanken: deze zijn vaak lichter van gewicht en makkelijk schoon te maken. Het is ideaal voor het snijden van vlees, vis of gevogelte vanwege hun hygiënische oppervlak. Ze zijn vaak verkrijgbaar in diverse kleuren, wat kan helpen om kruisbesmetting te voorkomen door voor elk type voedsel een aparte plank te gebruiken.
  • Glazen snijplanken: glazen snijplanken zijn niet alleen stijlvol, maar ook hygiënisch. Ze absorberen geen geuren of bacteriën en zijn daarnaast makkelijk schoon te houden.
  • Mangohouten snijplanken: mangohout is een unieke keuze voor snijplanken vanwege de opvallende graan- en kleurvariaties. Het is ook relatief hard, waardoor het duurzaam is. Toch is het zacht genoeg om je messen niet te beschadigen.

De beste snijplank voor jou

Binnen ons assortiment vind je verschillende snijplanken, maar hoe weet jij welke het beste is voor jou? Een van de eerste dingen om over na te denken is het materiaal van de snijplank. We hebben bij Marskramer bijvoorbeeld houten snijplanken die ook als serveerplank gebruikt kunnen worden, maar ook simpele snijplanken van hoogwaardig kunststof. Zoek je een duurzamere keuze? Dan is de bamboe variant misschien wel wat voor jou.

Naast het materiaal zijn er ook andere verschillen tussen de snijplanken in ons assortiment. Zo zijn sommige snijplanken eenvoudig op te hangen, wat het makkelijker maakt om ze op te bergen. We hebben ook snijplanken van onder andere Brabantia met een geultje langs de rand, waardoor eventuele sappen van jouw ingrediënten niet op je aanrecht druipen. Bekijk alle productinformatie eenvoudig via onze website, zodat jij de juiste snijplank in huis haalt.

Snijplank kopen bij Marskramer

Bij Marskramer bieden we een ruim aanbod aan snijplanken aan, geschikt voor elke keukenstijl en snijbehoefte. Van robuuste houten snijplanken tot veelzijdige kunststof exemplaren: je vindt bij ons altijd wat je zoekt.

Wil je meer informatie ontvangen over een product? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij kunnen elke vraag beantwoorden en ze helpen je graag verder. De klantenservice is telefonisch te bereiken tijdens kantoortijden en je kunt ook via de mail contact opnemen.