Zeven

Tijdens het koken of als je aan het bakken bent, kom je wel eens tegen dat je iets moet zeven. Maar daarnaast kan het ook het afgieten een stuk makkelijker maken. Doordat de gaatjes in een zeef heel klein zijn, kan rijst er niet door. Ideaal, want rijst afgieten kan best een uitdaging zijn. Ook meel moet vaak worden gezeefd, zodat er geen klontjes inzitten en het makkelijker tot een glad beslag wordt gevormd.

29 resultaten

per pagina
Filter
Van hoog naar laag sorteren

29 resultaten

per pagina
Filter
Van hoog naar laag sorteren

Keuken zeef

De zeef voor in de keuken is er in vele vormen en maten. Zo hebben we een kleine zeef, maar ook een grote. Afhankelijk waarvoor je hem vooral wilt gaan gebruiken is de kleinere of de grotere handiger. Je kunt ook een twee of driedelige set kopen, zodat je altijd de juiste grootte in huis hebt. Anders is de grotere zeef sowieso handig, omdat je hierin het meeste wel kunt zeven.

Onze zeven zijn uit verschillende materialen, waaronder RVS en kunststof. RVS is vaak iets steviger, maar ook met een kunststofzeef kun je veel kanten uit. Bovendien is een kunststofzeef minder snel schadelijk voor onze gezondheid dan eentje uit RVS. Het komt dus vooral op smaak aan, of je voor een kunststoffen of stalen zeef gaat.

Vergiet

Ben je niet zo goed in afgieten en valt vaak je hele inhoud van de pan in de gootsteen in plaats van alleen het water? Dan is een vergiet een handig hulpmiddel. Zo hoef je niet langer te stoeien met de deksel van de pan en ovenwanten, maar kun je zo de hele inhoud in het vergiet gieten. Daarnaast is het ideaal om groente of fruit in te wassen. Ook deze hebben we zowel van kunststof als van RVS. Een nadeel van zo’n praktisch vergiet is echter wel dat deze altijd zoveel ruimte in de kast inneemt. Heb jij niet veel ruimte, maar wil je wel van het gemak ervan genieten? Ga dan voor het opvouwbare vergiet. Deze kun je plat maken, zodat hij een stuk makkelijker op te ruimen is.

Gootsteenzeef

Tot slot vind je een gootsteenzeef in ons assortiment. Deze kun je in je gootsteen leggen, zodat de etensresten tijdens het spoelen niet in je afvoer terechtkomen. Daarbij hebben we alleen een zeef, maar ook eentje met een stop, zodat je je gootsteen meteen als afwasteiltje kunt gebruiken. De vorm is zo ontwikkeld dat ze in vrijwel iedere gootsteen passen.

Zeef kopen bij Marskramer

Koop nu jouw zeef bij Marskramer en maak het jezelf makkelijk. Bestel je voor 16:00 uur, dan kun je de volgende werkdag al beginnen met zeven. Je kunt je bestelling via verschillende wegen betalen, denk aan iDEAL, Visa of AfterPay. Kies voor de mogelijkheid waar jij je prettig bij voelt. Wil je de zeven liever eerst in het echt bewonderen? Kom dan vooral langs in een van onze bijna 50 vestigingen, die door het land verspreid zitten. Daarnaast kun je ook voor veel ander keukengereedschap bij ons terecht.