Kaasschaven

Met een kaasschaaf als keukengerei kan je gemakkelijk kaas in plakjes snijden. Het is een handig keukengerei bij het snijden van kaas en vele andere ingrediënten zoals groenten, chocolade of boter.

6 resultaten

per pagina
Filter
Van hoog naar laag sorteren

6 resultaten

per pagina
Filter
Van hoog naar laag sorteren

Kaasschaven zijn onmisbaar in de keuken. Het is een handig keukengerei bij het snijden van kaas en vele andere ingrediënten zoals groenten, chocolade of boter. Kaasschaven zijn in elke keuken te vinden in verschillende soorten en maten. Tegenwoordig wordt het keukengerei gemaakt van kunststof en metaal. Met onder andere een kaasrasp en een schaaf bieden we bij Marskramer verschillende kaasschaven aan. Ontdek ons assortiment en geniet van een heerlijk stuk gesneden kaas.

Soorten kaasschaven

Met een kaasschaaf als keukengerei kan je gemakkelijk kaas in plakjes snijden. Daarnaast bestaan er ook apparaatjes waarbij je producten kan raspen. Dit is ideaal voor diverse gerechten waarin je het ingrediënt in kleine hoeveelheid wil mengen. Kaasschaven zijn vaak gemaakt van kunststof en metaal, per model verschilt het hoe de materialen zijn gebruikt. Verder zijn er nog schaven met een lang en een kort einde. Voor het snijden van jongere kazen is het aan te raden om een schaaf met een kort blad te gebruiken. Hiermee zorg je ervoor dat het plakje kaas heel blijft en niet afbreekt. Het gebruiken van een kaasschaaf met een lang blad is ideaal voor het snijden van oude kaas, groentes of chocolade.

Een kaasschaaf gebruiken voor andere gerechten

Hoewel een kaasschaaf vooral gebruikt wordt voor kaas, kan het ook gebruikt worden voor vele andere ingrediënten. Zo kan je gemakkelijk groenten, chocolade of boter in kleinere stukjes en plakjes snijden. Van het snijden van een komkommer tot het schillen van een wortel: het keukengerei is in elke keuken te gebruiken. Omdat het keukengerei zo handig is om snel en efficiënt voedsel te snijden, is het ook vaak te vinden in de professionele keuken.

Wat is er belangrijk aan een schaaf?

Een van de belangrijkste kenmerken van een kaasschaaf is het handvat en scherpte. Wanneer je jouw schaaf als bot ervaart, kan je het proberen te slijpen. Echter zijn er niet veel hulpmiddelen om jou te helpen bij het slijpen. Gelukkig wordt een kaasschaaf niet gauw bot wanneer je alleen zachte producten zoals kaas en groente ermee klein snijdt.

Kaasschaven bestellen

Kaasschaven worden er in verschillende soorten aangeboden. Bij ons vind je het keukengerei in zowel kunststof als metaal. Wil je het keukengerei kopen? Plaats je bestelling dan gemakkelijk online bij ons, zodat wij meteen aan de slag kunnen om het pakketje op te sturen. Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan heb je je bestelling de volgende dag al in huis!

Heb je nog vragen over kaasschaven of over een van onze andere producten? Stel deze dan aan onze klantenservice medewerkers. Ze staan klaar om al je brandende vragen te beantwoorden. Je kunt ons een e-mail sturen op info@marskramer.nl of bel ons tijdens kantooruren op 085-0499417.