Appelboren

Heb je ronde plakjes appel nodig of wil je iets met de hele appel doen, maar moet deze intact blijven? Dan is het een hele uitdaging om het klokhuis er goed uit te krijgen. Gelukkig bestaan hiervoor de appelboren. Met de appelboren wordt het maken van ronde appelflappen, appeltaart of warme appels ineens een stuk makkelijker en bovendien sneller. Kijk dus zeker eens naar onze appelboren en overweeg om er eentje te kopen.

7 resultaten

per pagina
Filter
Van hoog naar laag sorteren

7 resultaten

per pagina
Filter
Van hoog naar laag sorteren

Wat zijn appelboren?

Appelboren zijn handig keukengerei om het klokhuis in een keer uit je appel te halen. Het is een langwerpige staaf met aan de onderkant een scherpe getande rand. Deze rand zet je bovenop de appel en vervolgens druk je de appelboor door het klokhuis heen. Als je hem er weer uit trekt, blijft het klokhuis in de appelboor hangen. Nu moet je hem er dus weer uit verwijderen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.

Bij sommige appelboren is alleen het puntje dicht, maar is hij daarna open, zodat je het klokhuis er makkelijk uit kunt wippen. Andere appelboren kunnen open worden gemaakt en zien er dan uit als een soort schaar of tang. Zo valt het klokhuis er makkelijk uit en heb je geen last dat hij afbreekt en er een stukje appel onderin vast blijft zitten. Tot slot zijn er nog appelboren met een open vorm, zodat het klokhuis er vanzelf uit valt.

Ananassnijder

Ben jij ook zo dol op dit zomerse fruit? Natuurlijk smaakt ananas vers het beste, maar het is altijd weer een uitdaging om hem te schillen en het midden te verwijderen. Iedereen heeft hiervoor ook weer een eigen techniek, maar soms lijkt niets te werken. In dit geval is de ananassnijder de oplossing.

Je snijd hiervoor alleen de bovenkant van de ananas eraf met een mes. Vervolgens zet je de ananassnijder op de bovenkant en draai je hem als een kurkentrekker in de ananas. Als je helemaal beneden bent kun je hem langzaam omhooghalen. Je zult zien dat er mooie plakken ananas aan de snijder zijn blijven hangen, terwijl het harde midden nog in de schil zit. Snijd de plakken van elkaar los en gebruik ze zoals jij ze nodig hebt. Doordat de schil nog heel is, kun je het ananassap dat is vrijgekomen in een lekker drankje verwerken. Deze kun je zelfs in de ananasschil serveren, hoe feestelijk is dat!

Appelboor kopen

Op zoek naar een appel boor om perfecte schijven van jouw appel zonder klokhuis te kunnen snijden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We bieden verschillende appelboren aan die allemaal net even anders werken, kijk dus wat jou het handigst lijkt. Of kom langs in een van onze winkels om ze eerst in het echt te bekijken, voordat je bestelt. Bestel vandaag nog voor 16.00 uur om er de volgende werkdag al vrolijk op los te kunnen boren in je appels!