Afdruiprekken

Afwassen. Als je geen vaatwasmachine hebt, is het iets waarmee je dagelijks te maken hebt. Maar ook met een afwasmachine is er nog vaat die beter niet in de vaatwasser kan en dus met de hand moet worden afgewassen. Met z’n tweeën is dit klusje zo geklaard, maar in je eentje moet je alles eerst afwassen en vervolgens nog afdrogen. Met een afdruiprek bespaar je jezelf een hoop moeite. Je leest er hier meer over.

11 resultaten

per pagina
Filter
Van hoog naar laag sorteren

11 resultaten

per pagina
Filter
Van hoog naar laag sorteren

Waarom afdruiprekken gebruiken?

Nadat je de afwas hebt gewassen, moet je het nog drogen. Dit kan een stuk sneller gaan wanneer je de druipende borden, pannen en glazen in een afdruiprek zet. Zo kan het ergste vocht en sop er alvast vanaf glijden en als je een beetje geluk hebt, is het meeste al zo goed als droog. Ook als je niet meteen tijd hebt om het af te drogen, kun je het zo gerust laten staan. Het zal vanzelf drogen. Het enige wat je zelf nog moet doen, is het oppoetsen van de vaat wanneer deze iets vlekkerig is opgedroogd. Als je de afdruiprekken ook nog met een plateau koopt, is het al helemaal handig, omdat deze het water opvangt, zodat je aanrecht droog blijft.

Afdruipmat en afdruipbak gootsteen

Naast de afdruiprekken hebben wij ook een aantal andere producten in ons assortiment. Denk aan de afdruipbak voor de gootsteenbak. Hier kun je de natte sponsjes, afwasborstel en vaatdoeken handig laten uitdruipen. Dankzij het kleine formaat kun je hem ook makkelijk in de kast opruimen wanneer je hem even niet nodig hebt. Bescherm je gootsteen met een speciale gootsteenmat en zorg ervoor dat etensresten niet door het putje spoelen, maar je ze na het leeglopen van je sopje gewoon in de prullenbak kunt gooien.

Niet alle afdruiprekken hebben een plateau waarop het rek staat, wat betekent dat een afdruipmat erg handig kan zijn om het overtollige water op te vangen. Heb je maar een kleine keuken en lijken de afdruiprekken je weliswaar handig, maar heb je geen plek voor een afdruiprek in je keuken? Dan is een mat erg handig. Je kunt hem gewoon oprollen wanneer je klaar bent. Bovendien zorgt het handige patroon ervoor dat het water vanzelf wegloopt. Of kies voor een flexibel afdruiprek.

Schoonmaken

Afdruiprekken gaan lang mee, maar daarvoor is het wel handig om ze af en toe schoon te maken. Zo kun je hem na ieder gebruik ook even afdrogen, zodat achterblijvend vocht niet voor schimmelvorming kan zorgen. Daarnaast is het verstandig om hem eens per week even af te wassen, zodat hij mooi fris blijft. Je zet er tenslotte wel je schone vaat in.

Afdruiprek kopen

Ben je op zoek naar afdruiprekken? Dan ben je bij Marskramer op het juiste adres. We hebben de afdruiprekken in verschillende kleuren, zodat ze goed bij jouw keuken passen. Ook voor kleinere keukens hebben we oplossingen zoals onze afdruipmatten. Als je vandaag voor 16:00 uur besteld, heb je je bestelling de volgende werkdag al in huis. Bekijk ook eens ons andere praktische keukengerei op de website of kom langs in een van onze winkels.