Kaasfondue zonder wijn

Kaasfondue: gezellig & lekker! Met dit smakelijke recept zonder wijn, kunnen de kids ook lekker meegenieten. Serveer met brood en allerlei lekkere groenten. Op deze manier lust iedereen groenten en het ziet er ook nog eens ontzettend gezellig uit op de paastafel!

Ingrediënten:

Voor de kaasfondue:

  • 700 gram jonge kaas
  • 250 gram pittige kaas, zoals gorgonzola
  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 2 bouillonblokjes, opgelost in 1 liter water
  • 1 teentje knoflook
  • peterselie, tijm, oregano en rozemarijn

Om te dippen:

  • stokbrood of ciabatta, gesneden
  • broccoliroosjes
  • bloemkoolroosjes
  • komkommer, gesneden
  • worteltjes, in stukjes
  • kleine tomaatjes

Bereiding:

  1. Plet en halveer een teentje knoflook en wrijf hiermee de fonduepan in.
  2. Rasp de kaas of snijd in blokjes.
  3. Smelt de boter in een pan en voeg al roerend de bloem toe tot het een papje wordt.
  4. Giet de bouillon erbij en roer tot een gladde saus.
  5. Voeg nu in gedeeltes de kaas toe en laat smelten.
  6. Breng de kaasfondue op smaak met de kruiden.
  7. Schenk de kaasfondue in de fonduepan en serveer met brood en groente.