Kattenkussen snel verschonen.

Ik doe een kussensloop of een oude handdoek om het kattenkussen, dit maakt veel makkelijker schoon en is snel verschoond.

Bergen nh

Marja Akkerman

Muizen weg.

Muizenplaag ? De muizen blijven weg als je een doekje gedrenkt in terpentine in het gat of gaatjes propt ( gif niet nodig).

Maarssen

Janny Elkerbout - den Os

Pindakaas uit haar.

Kauwgom in het haar?
Smeer er pindakaas op en de kauwgom lost op.

Deventer

M. Otten

Fris ruikend toilet.

In plaats van al die dure wc verfrissers te kopen kun je een citroen doormidden snijden en omgekeerd in een schaaltje neer leggen. Ziet er leuk uit en je toilet ruikt een paar dagen heerlijk fris. De andere helft gebruik je na een paar dagen. Ruikt lekker en heel goedkoop.

Hoofddorp

Claudia

Rooklucht uit de auto.

Als er in de auto gerookt of overgegeven is kan je door middel van (droge ongebruikte)koffiepads of koffie in een filterzakje (dichtgevouwen/geniet) de lucht laten verdwijnen. Leg de pads of het filter in de auto en de lucht verdwijnt na een tijdje.

Eindhoven

Margo Buskens

Randen verfblik schoon.

Doe een postbode-elastiek (= breed elastiek over de hoge kant ! ) over een geopend verfblik. Hierdoor kun je de kwast langs het elastiek afstrijken. De randen van het blik blijven schoon en kun je de deksel weer goed sluiten.

Nieuw-Ginneken

Debby Macks

Vocht uit auto verwijderen.

Vocht in de auto? Doe een oude sok met kattenbakkorrels op je dashboard of op de vloer van je auto. Deze nemen het vocht snel op.

Denekamp

Kamphuis op Heghuis

Knoflookhanden weer fris.

Als je handen ruiken naar knoflook wrijf ze tegen de wand van een rvs spoelbak en de lucht van knoflook verdwijnt.

Assen

Hennie wanningen

Afbeelding

Mieren weg.

Doe het zelf anti mieren. 6 theelepel suiker, 6 theelepel borax, honing, heet water en mengen. Af laten koelen in een spuitfles doen of plantensproeier.

Stamproy

C. Nouwen

Langer doen met mascara.

Schoonheidstip voor de bijna lege mascara. Gooi hem niet weg maar leg hem op de radiator of in een bakje heet water en je kan hem nog 2 weken langer gebruiken.

Ridderkerk

Emmely