Was extra wit houden?

Wil je je witte was extra wit houden? Doe dan een klein scheutje Glorix (zonder bleek) in het wasverzachter bakje. En verder gewoon je waspoeder. Je witte was blijft super wit en stralend. Het is ook nog eens een goedkope oplossing. Ik doe dit ook bij shirtjes van mijn zoontje van 1 jaar.
Die kan dus prima witte kleding aan want mama krijgt ze toch weer super wit!

Punthorst

Marlien Kooiker

Azijn bij waspoeder.

Een scheutje azijn bij de waspoeder in de wasmachine houdt je wasmachine veel langer goed. De onze is 15 jaar oud en werkt nog.

Amsterdam

Els Blok

Vlekken verwijderen.

Verwijderen van vlekken uit stof en kleding gaat gemakkelijk met gewone handzeep of een druppel afwasmiddel. Even laten intrekken, iets opschuimen en wassend de vlek uitspoelen. Niet in laten trekken en misschien nog 1x herhalen. Weg vlek.

Gorredijk

Jess Allebes

Kwetsbare kleding ophangen.

Als je kwetsbare en dunne kleding moet ophangen aan de waslijn en de knijpers zijn net nieuw en stug dan krijg je afdrukken op je kleding van de knijper. Dit wil je niet. Doe dan een stukje stof tussen de knijper en het probleem is verholpen.

Obdam

Miranda Boots-Veul

Soda bij de was.

Doe bij het wassen van de wasgoed een grote lepel soda. Dit maakt het water zachter zodat je minder zeep nodig hebt en het is goed voor het behoud van je wasmachine.

heemskerk

Toos Doornbos

Frisse schoenen.

Stinkende (sport)schoenen opfrissen. Leg na het dragen een zakje vanillesuiker in de schoenen. Deze neemt vocht op en laat lekkere geur achter.

Terneuzen

Gem Seghers

Witte vitrage.

Bij het wassen van mijn witte vitrages doe ik altijd een tablet voor het reinigen van kunstgebitten. Natuurlijk ook een kleine dosering waspoeder. Ze worden kraakhelder.

Den Haag

Therese van den Born-Vinkesteijn

T-shirts weer wit.

Om een verwassen t-shirt weer wit te krijgen moet je hem in een emmer water met halve citroenen erbij doen. Het t-shirt wordt weer wit omdat het zuur de grauwe kleur aantrekt.

Gouda

F. Flux

Fris geurende kasten.

Is de verpakking van wasmiddel/wasverzachter leeg? Zet deze dan zonder dop in je kledingkast.
Wekenlang geeft het nog die heerlijke frisse lucht af.

Zoetermeer

Mw. Visser

Azijn bij de was.

Ik doe wanneer ik de was doe wasmiddel in het ene bakje en in het andere bakje half wasverzachter en half azijn. Dit is beter voor het milieu, beter voor het wasgoed, het ontkalkt meteen de machine en is goedkoper.

enschede

M. Bouwhuis