Verf uit je kleding.

Een lelijke verfvlek in kleding? Probeer het eerst eens te verwijderen met babyzeep!
Doe er wat zeep op en laat het een beetje intrekken. Spoel het vervolgens af. Hiermee kunnen ook de kwasten worden schoongemaakt. Gegarandeerd succes!

Hoek van Holland

Wendy

Volume in je dekbed.

Een donzen dekbed verliest na verloop van tijd zijn volume. U krijgt dit dekbed weer luchtig en terug in volume door hem samen samen met een paar (schone) tennisballen tien minuten op de laagste stand in de droogtrommel te doen.

's Gravendeel

Herman Buitendijk

Strijkgemak.

Ik doe altijd 2 tennisballen in de droger als ik overhemden droog en zet de droger op de strijkdroogstand. Daarna hang ik de overhemden op een hangertje en laat ze zo nadrogen voor ze de kast ingaan. Ze zijn dan zo glad dat ik bijna nooit meer hoef te strijken.

Laren

E. v/d Honing

Vlekken weg met lavendelzeep.

Tegen vuile vlekken: Ik maak met echte lavendel zeep en water een papje. Dit smeer ik op de vuile plek, even in laten trekken en dan wassen. Vlekken weg.

balk

Marijke Mulder

Was weer wit.

Als je een wit kledingstuk hebt dat een beetje grauw is geworden doe het dan in een pan met water en doe er 2 citroenen bij, gesneden in stukjes. Laat het even warm worden (niet laten koken). Laat ongeveer een half uurtje laten staan en dan kan het de wasmachine in en het is weer stralend wit. Zo goed als nieuw!

Vriezenveen

Lisa Kobes

Kleding opfrissen.

Voor het opfrissen van kleding die niet gewassen hoeft te worden maar naar rook ruikt of lichtelijk gekreukeld is doe ik een natte washand met wasverzachter in de droger met de kledingstukken erbij. Niet te vol. Na een 20 minuten is alles heerlijk fris en kreukels verdwenen. Dit is voor ook het behoud van je favoriete kleren omdat wassen doet slijten. Succes!

Amsterdam

Patricia Bijl

Weerplekken uit kleding.

Na een kampeervakantie in ons natte kikkerlandje had ik weerplekken in de mouw van een wit sweatshirt. Na van de eerste schrik bekomen te zijn bedacht ik het volgende. Ik heb de plek op de mouw bespoten met vocht en weerplekkenreiniger van HG deze even laten intrekken de spikkels waren verdwenen daarna in de wasmachine gewassen en de mouw was weer helemaal schoon. Kan waarschijnlijk alleen met witte kleding.

Ridderkerk

Ina de Jong

Knuffels bacterievrij.

Alle knuffels en speelgoed die van stof zijn gemaakt kunnen gewoon koud gewassen worden met wasmiddel in de wasmachine. Check wel altijd het label. Daarna stop je ze een nacht of twee in de vriezer en alle bacteriën zijn gedood.

Kudelstaart

Sonja Duifhuijsen

Kauwgom verwijderen.

Als je kauwgom uit kleren wilt krijgen, kun je het beste een ijsblokje op de kauwgom leggen.
Later kun je het ijsblokje (mét de kauwgom) weer van je kledingstuk afhalen.

Meppel

Sybren Talma

Dekbedhoes wassen.

Als ik dekbedovertrekken moet wassen knoop ik er bij de opening van de hoes altijd een panty sokje stevig omheen. Pantysokjes zijn oersterk en gaan dus niet los. Op deze manier voorkom ik dat wasgoed zich ophoopt binnen in de overtrek. Het bevalt mij in elk geval uitstekend!

Hengelo

Joke Peralta