Watervlekken verwijderen.

Waterkringen in je (houten) tafelblad, deze krijg je eraf door er een theedoek op te leggen en er met een strijkijzer over heen te gaan, stoomfunctie uit en niet te lang!

De Lutte

Anne Dierselhuis

Strak gedekte tafel.

Wil je de tafel netjes opdekken? Ik gebruik hiervoor onder het tafellaken een molton hoeslaken (1pers.) .
Op deze manier heb je een mooi strak gelegd zacht. tafelkleed dat niet glijd en eventuele ongelukjes opvangt.

Rijen

Wilma dazler

Meer grip op bestek.

Reuma patiënten of mensen met andere klachten aan hun handen hebben vaak weing grip. Koop een lengte leidingisolatie, van dat grijze schuimrubber, en snijd een stukje af voor bijv. schilmes, broodmes, bestek enz. Zo heb je meer grip en hierdoor minder pijn in je handen.

wieringerwaard

joke jongman

Strak gedekte tafel.

Wil je met de feestdagen een mooi strak en zacht gedekte tafel? Doe dan onder je tafellaken een molton of badstof stretch hoeslaken. Mooi, makkelijk en zacht en bij een ongelukje absorbeert het voldoende om vlekken op je tafel te voorkomen. Het proberen waard. Ik doe het al jaren zo.

Rijen

Wilma Dazler

Hele taartpunten snijden.

Eenvoudiger taartpunten snijden, zonder breken of brokkelen. Haal met een appelboor een rondje uit het midden van de taart, waardoor het aansnijden en verdelen van de taartpunten eenvoudiger gaat!

Breda

Helma Duijker

Kalk uit bloemenvaas.

Heb je aangeslagen kalk in een bloemenvaas? Zet er een nacht een gebitsreinigingstablet met warm water in.

nieuwleusen

Trijn Spijker

Bakplaat schoon.

Een vieze bakplaat maak je heel gemakkelijk schoon met baking soda (soda bicarbonaat of zuiveringszout ). Strooi de baking soda op de bakplaat zodat die helemaal bedekt is en bevochtig de baking soda daarna licht met water tot dat alles bedekt is, hier gebruik ik zelf een spuitfles voor. Laat dit een nachtje intrekken en de volgende dag wrijf je de vlekken er met gemak van af, ook die hardnekkige, met een schuurspons.

Wageningen

Ymke Bartlema