Oven schoon.

Een handige tip om de oven schoon te maken. Spuit scheerschuim op de bakplaten en zorg dat alles goed bedekt is in schuim. Doe de ovendeur weer dicht en zet de oven een half uurtje op vijftig graden. Tot slot nog even afvegen.
Nb. alle tips zijn op eigen risico.

Opmeer

Miranda Vink

Champignons schoonmaken.

Champignons moet je niet in water schoonmaken. Ze nemen nl. vocht op. Ik knip een schuursponsje in 4 reepjes en gebruik de grove kant om de champignon schoon te maken, werkt perfect.

Ulrum

Corrie Kuizenga

Watervlekken verwijderen.

Watervlekken op houten tafel verwijderen doe je zo; leg een vochtige doek op de vlek, een heet stoomstrijkijzer er over halen en weg is de watervlek.

Rotterdam

Tonneke Olden

Wastrommel reinigen.

Wasmachine reinigen? Doe een volle zak soda in de trommel en kies een wasprogramma van 90 graden. Laat de machine leeg draaien. Dit kunt u ook met de vaatwasser doen maar dan een halve zak soda .

Hilvarenbeek

Jans

Kachelraampjes snel schoon.

Gooi je oude thee niet weg! Wanneer je een houtkachel hebt, ken je het fenomeen dat het raampje snel zwartgeblakerd is. Lastig om schoon te krijgen? Helemaal niet. Drenk een oude krant (of een stuk keukenrol) in de oude thee en smeer hier het raampje mee in. Binnen no time is je ruitje weer blinkend schoon.

Urk

Aline

Verchoomd weer glimmend.

De verchroomde klink en plaat van onze toiletdeur is wel eens vlekkerig en dat krijg ik dan met een vochtige doek niet schoon. Ik doe dan een drupje zacht schuurmiddel (cif) op een propje toiletpapier en wrijf de klink en plaat daar zacht mee in. Daarna direct uitwrijven met een schoon propje toiletpapier en het glanst als nieuw.

Muntendam

Ineke Ketelaar

Schone pannen.

Wie kent niet het euvel van aangebrande pannen. Hier mijn tip: doet een klein beetje Biotex en wat water in de pan en laat even koken op het fornuis tot alle aangebrande delen los laten. Was daarna de pan op de gewone manier en kijk, jij hebt weer een nieuwe pan.

Alphen aan den Rijn

E.L. den Hartog

Theeaanslag verwijderen.

Als u theeglazen heeft waar bruine aanslag van de thee in zit kunt u oplossen met een paar druppels uit een knijpcitroentje die je bij de suppermarkt kunt kopen.Daarna met water omspoelen en u glazen zijn weer als nieuw.,,kan ook met een echte cirtoen.

Rosmalen

Robert Krom

Barbecuerooster schoon.

Een aangekoekt rooster van de barbecue is altijd lastig schoonmaken. Doe het rooster in een vuilniszak met warm water en afwasmiddel en laat deze een nacht afgesloten liggen. De volgende ochtend gaat het vuil zo van het rooster af. Dat scheelt weer onnodig geschrob.

Rotterdam

Anneke van Bommel

Toilet snel schoon.

Giet een liter cola in het toilet en laat het een nacht staan.
De volgende dag is je wc als nieuw.

Noordwolde

Marina Vink