Theeaanslag verwijderen.

Flesje citroensap over de datum? Gebruik dit om aanslag van thee in de mokken of kopjes te verwijderen, De aanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon .

Den Haag

Truus Plugge

Minder poetsen na frituren.

Leg kranten onder de frietpan als je die gebruikt. Als je klaar bent met bakken kan je de kranten dicht vouwen en weg doen. Scheelt een heleboel poetswerk.

Goes

Marie van Houte

Koper langer mooi.

Koper komt weer in. Wil je niet steeds koper poetsen, smeer er dan transparante nagellak op. Ik heb de deurknoppen gedaan en ze blijven mooi. Je handen ruiken niet naar koper bij het open en dicht doen van de deur. Ik heb ze niet meer hoeven oppoetsen.

Utrecht

Mevr.W.Messercola

Koelkastdeur schoonhouden.

Ik leg in de houder in de koelkastdeur een stuk keukenpapier onderin. Hier zet je de pakken/flessen op en zo blijft het langer schoon. Als het keukenpapier vies is doe je weer een nieuw stukje in.

Waalwijk

Nathalie Nieuwenhuizen

Vloerkleed haarvrij.

Maak je vloerkleed snel haarvrij met een rubberen trekker (vloer/ramenwisser). Door het statische effect haal je alle haren weg. Je kleed ziet er weer als nieuw uit.

Arnhem

Maud Bakker

Hergebruik netjes.

Netjes die om b.v. sinaasappels zitten zijn ideaal. Knijp ze tot een dotje en maak daar je sanitair mee schoon. Krast niet en werkt supersnel. Na gebruik gewoon weggooien.

Zoetermeer

Mw. Visser

Geen branderige handen meer.

Na het schoonmaken van rode pepers kunnen je handen branderig aanvoelen. Wat kun je hier tegen doen? Smeer ze eerst in met olijfolie, daarna wassen met water en zeep.

Oostkapelle

Cora

Oven schoonmaken.

Een aangekoekte oven? Die maak je schoon door hem in te smeren met vloeibare groene zeep. Zet er een glaasje ammonia in, doe de ovenklep dicht en laat 24 uur trekken. Daarna kun je het vuil met een sponsje afnemen.

den hoorn

lisa

Toilet schoon houden.

Koop de goedkoopste en dunste keukenrol leg een velletje in de wc pot voordat je een grote boodschap doet en de wc blijft schoon.

Eindhoven

Antonia

Douchegordijn weer fris.

Een beschimmeld/vieze douchegordijn? Doe deze dan met twee badlakens in de wasmachine (fijne was). Doe een half kopje baking soda in het bakje voor wasmiddel en een half kopje azijn in het bakje voor wasverzachter.

Zoetermeer

Brekelmans, Yvonne