Douchewand langer schoon.

Spuit (plantenspuit) de glazen douchewand voor het douchen in met schoonmaakazijn. Laat het even intrekken en spoel het na het douchen af. Je douche blijft prachtig schoon en glanzend.

Vlissingen

Jeanne-Marie van Oorschot

Afbeelding

Schoon met aluminiumfolie.

Na een gezellige barbecue of na de winterperiode is vaak het rooster van de barbecue erg vuil en aangekoekt. Pak hiervoor een stuk aluminiumfolie en maak hier een prop van. Schuur met de prop over het rooster en binnen een paar minuten is het vuil verwijderd. Bij hardnekkig vuil het rooster onder de warme kraan met iets afwasmiddel op dezelfde wijze behandelen met een prop aluminiumfolie.

Raalte

Nicky Ekkel

Tuinmeubelen weer schoon.

Groene aanslag op je (Teak)buitenmeubelen? Spuit (nevel) verdunde huishoudazijn er op je en de groene aanslag is in drie dagen volledig verdwenen. Tast je meubelen niet aan. Scheelt het 'jaarlijkse' poetsen/schrobben!

Zeewolde

Arie Hof

Chroom weer glanzend.

Mijn huishoudtip is om chroom niet met van die hele dure doekjes te laten blinken maar gewoon met een stukje keukenrol en een paar druppels olijfolie!

Duivendrecht

Eline Huisman

Zilver poetsen.

Zilver poets je met een tandenborstel met tandpasta voor een stralend resultaat.

Eindhoven

Emm Mols

Toilet weer schoon.

Doe een gebitsbruistablet nachtje in je toilet en hij is 's ochtends na even poetsen weer stralend schoon.
(werkt ook tegen bijv. thee-aanslag in je beker)

Zevenaar

Petra Jansen

Rubber strepen verwijderen.

Zwarte strepen op de vloer zoals zeil of vinyl van zwart rubber zolen zijn moeilijk te verwijderen zonder boenen of schuren en agressief schoonmaakmiddel. Tip: Nagellak remover. Veeg met een stukje keukenpapier of schoon doekje gedrenkt in nagellak remover over de strepen en ze verdwijnen. Geen vlekken omdat de alcohol in de remover meteen vervliegt.

Breda

A.T. Garlich

Terrastegels weer schoon.

Groene aanslag op tegels en terras is makkelijk te verwijderen met sodawater. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn drie dagen zon en een paar emmers sodawater. Giet deze over de oppervlakte, schrob licht met een bezem over de gehele te behandelen oppervlakte en de zon doet de rest.

Doetinchem

Bernadet van Rijswijk

Kalkvrije spoelbak.

Mocht je een geborstelde RVS spoelbak niet meer mooi schoon krijgen met gewoon sponsje en azijn, probeer het volgende eens! Neem een sponsje met de grove kant boven en spuit ontkalker in de spoelbak en schuur rond met sponsje. Een paar minuten in laten werken en met water en schuursponsje naspoelen. Droogwrijven met droge doek en je hebt weer een mooie schone kalkvrije spoelbak.

Nistelrode

Antoinette Verstegen

Douchecabine schoon.

Ik plak keukenpapier, nat gemaakt met een spuit flacon met schoonmaakazijn, op de muren van de douchecabine. Na een paar uur kun je met een prop van dit natte papier de tegels schoon wrijven. Even naspoelen en droog maken Blinkend schoon.

Ouddorp

T. Rijnbrand