Streeploos laminaat.

Voeg altijd een scheut schoonmaakazijn toe aan je dweilwater. Hierdoor krijg je gemakkelijk een streeploos schone laminaatvloer.

Bemmel

Heleen Ruiters

Vet verwijderen.

Wanneer je een vette vloeistof hebt geknoeid zoals frituurvet of sla-olie, kun je dit het beste opruimen door er eerst meel of bloem overheen te strooien. Zo wordt de vette vloeistof opgenomen en is het gemakkelijker op te ruimen.

Berkel en Rodenrijs

Sjaak de Wit

Condens verwijderen.

Condens kun je gemakkelijk verwijderen van ramen als je wat afwasmiddel op een zeem doet en hiermee over de ramen gaat.

Boskoop

John de Bruine

Bakblikken schoonmaken.

Een bakblik en bakvormen kun het beste schoonmaken als ze nog warm zijn. Aangebakken restjes in warm water laten weken of er een natte doek overheen te leggen. Na een tijdje zijn de korstje dan gemakkelijk te verwijderen.

Ede

Maaike Spelt

Ontkalken met azijn.

Maak je vaatwasser of wasmachine schoon en kalkvrij met een liter schoonmaakazijn. Laat je machine eerst water pompen en doe er dan de azijn in. Scheelt een stuk in je portemonnee!

Dirksland

Ella de Wit

Marmer schoonmaken.

Marmeren vloeren of objecten zijn op de volgende manieren schoon te krijgen:
De eerste optie is reinigen met warm sodawater. Daarna moet je goed afspoelen met schoon water;
De tweede optie is om het marmer met ammoniak af te nemen, droog te wrijven en af te spoelen.
Als je na het schoonmaken vlekken wilt voorkomen dan kun je het marmer het best inwrijven met een speciale was (niet op werkbladen of keukenbladen). Dit kan het beste na het reinigen.

Kessel

Bram

Roestig staalwol voorkomen.

Wanneer je staalwol (met of zonder zeep) maar af en toe gebruikt kun je het roesten van de staalwol eenvoudig voorkomen. Verpak het sponsje in een stuk aluminiumfolie en het is voor een volgend gebruik nog in een prima staat. Je kunt dit meerdere keren doen tot het sponsje versleten is.

Bergen op Zoom

Rika Fortuin

Rubberstrepen verwijderen.

Rubberstrepen kun je met je witte schoenzool weggummen doe dit dagelijks op mijn werk

Halsteren

Ineke Mies

Toiletblok bijvullen.

Je koopt 1 keer een vloeibaar toiletblok met plastic houder en als de reiniger op is, vul je de houder steeds opnieuw met wc gel uit een voordelige grote flacon.

Sassenheim

Yvonne Lubbersen

Oven citroentjesfris.

Wanneer je je oven een tijdje niet hebt schoongemaakt, kan er een vieze geur in hangen.
Mijn tip: neem een bakje met water en doe er het sap 3 citroenen in. Zet de oven aan en laat het water met citroensap ongeveer 5 minuten koken. Zet dan de oven uit en laat het een aantal uur staan. Het enige wat je dan nog moet doen is de oven van binnen afnemen met een schone, vochtige doek!
Wedden dat je oven weer lekker fris ruikt!

Emmeloord

Linda