Stenen aanrecht weer glanzend.

Heb je een stenen aanrecht (composiet, graniet) en zitten er vlekken of is hij dof? Zo los je dat op. Eerst lichtjes met Cif schuren en dan een laagje afwasmiddel erover en dan niet wegspoelen gewoon op wrijven. De vlekken zijn weg en het glanst weer. Deze tip heb ik ooit gehad van een onderhoudsmedewerker. Mijn aanrecht is al 15 jaar als nieuw.

Roosendaal

Hanane Oulhaizoum

Ovenbakplaat snel schoonmaken.

Aangebakken pan of een ovenbakplaat die zwart is maak je snel schoon. Doe een vaatwastablet door het midden, doe een paar druppels water op de plaat. Wrijf de halve vaatwastablet er over. Dit geeft geen krassen en alles wordt weer glanzend schoon.

Sint Pancras

Tina

Snel vervelende vlekken weg.

Hulp bij schoonmaken, gebruik billendoekjes! De vervelendste vlekken kun je er mee verwijderen. Stift van de muur heb ik er laatst mee af gekregen. Stift en verf op de handen van de kindjes. Ik gebruik wel altijd billendoekjes Sensitive! Op eigen risico natuurlijk.

Arnhem

Samanmali van de Velde

Zilver schoon.

Zilver makkelijk schoon. Doe je zilveren spullen/bestek in een bak met aluminiumfolie. Giet daarop kokend soda water. Laat het een tijd staan. De aluminiumfolie wordt zwart en het zilver gaat blinken. Was het daarna goed schoon en het blinkt als een spiegel en je hoeft niet te poetsen.

Putten

Willy van der Sluys

Azijn gebruiken.

Mijn tip is heel goedkoop: Azijn. Nee, niet de schoonmaak variant maar gewoon dat wat je bij de sla doet.
Je krijgt er veel dingen super schoon mee, het kost weinig en is niet giftig. Vooral ontkalken gaat super, bijvoorbeeld de douchekraan;
Inwikkelen in keukenpapier/tissues/vaatdoek en overgieten met azijn. Minimaal een half uurtje (maar beter nog een paar uur) laten intrekken en vervolgens even na vegen met een spons en de kalk is weg!

Breda

Eva

Ovenrooster schoon.

Met een goedkoop merk cola kun je erg goed een vies magnetron rooster schoonmaken. Laat het rooster er een dag inweken en dan schoon wrijven met een schuurspons. Het rooster glimt dan weer erg mooi, alsof hij nieuw is.

Rotterdam

Anna van Meggelen

Keramische plaat schoon.

Als je een keramische kookplaat hebt en er is een vlek op het hete gedeelte ontstaan bijvoorbeeld met overkoken dan haal je deze er af met een verfkrabbertje. De keramische plaat is immers ook van glas en beschadigd niet met de verfkrabber.

Barneveld

Rian Esveld

Koffielepels weer als nieuw.

Heeft u ook last van aanslag op koffie- en theelepels? Hier is mijn tip: leg de lepels in goed warm water met een drupje afwasmiddel en een scheutje bleekmiddel. Weg zijn alle koffie- en theevlekken. Prachtige glanzende lepels terug!

Zoetermeer

Joke Verhoek-Hendriksen

Zachte handen.

Giet een hoeveelheid olijfolie ter grootte van een euro in je hand en strooi er voldoende zout bij totdat al het zout de olie heeft geabsorbeerd. Wrijf jouw handen samen om en om. Spoel af met lauwwarm water en smeer met een voedende crème in . Je hebt weer mooie zachte handen.

Zeldert

Isa de Wilde

Watervlekken verwijderen.

Een oude watervlek kun je als volgt met succes wegkrijgen: Doe een scheutje slaolie op een schoteltje en voeg er vijf/zes druppels azijn bij. Sla een schoon doekje om de vingertoppen en dep hiermee de vloeistoffen door elkaar. Wrijf vervolgens met het doekje krachtig over de uitgebeten kring.

Noordwijk

Annemieke Vers