Gaspitten schoonmaken.

Hoe je gaspitten schoon te krijgen wanneer ze helemaal zwart zijn? Leg ze een nacht in de cola, dit bijt alle stoffen uit, Daarna met een ijzerspons afdoen en als laatste met een gewone schuurspons. Ze blinken weer helemaal!

Eindhoven

Angela

Zilver schoon.

Zilver makkelijk schoon. Doe je zilveren spullen/bestek in een bak met aluminiumfolie. Giet daarop kokend soda water. Laat het een tijd staan. De aluminiumfolie wordt zwart en het zilver gaat blinken. Was het daarna goed schoon en het blinkt als een spiegel en je hoeft niet te poetsen.

Putten

Willy van der Sluys

Oven citroentjesfris.

Wanneer je je oven een tijdje niet hebt schoongemaakt, kan er een vieze geur in hangen.
Mijn tip: neem een bakje met water en doe er het sap 3 citroenen in. Zet de oven aan en laat het water met citroensap ongeveer 5 minuten koken. Zet dan de oven uit en laat het een aantal uur staan. Het enige wat je dan nog moet doen is de oven van binnen afnemen met een schone, vochtige doek!
Wedden dat je oven weer lekker fris ruikt!

Emmeloord

Linda

Zilver poetsen.

Zilver poets je met een tandenborstel met tandpasta voor een stralend resultaat.

Eindhoven

Emm Mols

Rubber strepen verwijderen.

Zwarte strepen op de vloer zoals zeil of vinyl van zwart rubber zolen zijn moeilijk te verwijderen zonder boenen of schuren en agressief schoonmaakmiddel. Tip: Nagellak remover. Veeg met een stukje keukenpapier of schoon doekje gedrenkt in nagellak remover over de strepen en ze verdwijnen. Geen vlekken omdat de alcohol in de remover meteen vervliegt.

Breda

A.T. Garlich

Oven schoonmaken.

Een aangekoekte oven? Die maak je schoon door hem in te smeren met vloeibare groene zeep. Zet er een glaasje ammonia in, doe de ovenklep dicht en laat 24 uur trekken. Daarna kun je het vuil met een sponsje afnemen.

den hoorn

lisa

Wastrommel reinigen.

Wasmachine reinigen? Doe een volle zak soda in de trommel en kies een wasprogramma van 90 graden. Laat de machine leeg draaien. Dit kunt u ook met de vaatwasser doen maar dan een halve zak soda .

Hilvarenbeek

Jans

Weerplekken uit zonnescherm.

ik gebruik al jaren HG Schimmelreiniger voor mijn zonnescherm. Wanneer deze vol met weerplekken schimmels en groene aanslag zit, spuit ik het hele doek in. Je hoeft het helemaal niet te borstelen of na te spoelen de vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon, zonder veel werk. Ik trek het zonnescherm 's-nachts dan niet omhoog, buiten is het vochtig, dan helpt het nog meer! Een regenbui helpt ook, geen verkleuring, blauw/wit gestreept heb ik.

Kollumerzwaag

Piety Wiersinga

Friteuse snel schoon.

Friteuse snel weer schoon. Zorg dat alle olie eruit is. Vul de friteuse tot de max. streep met water. Zet de friteuse op 160 graden en stop er een vaatwastablet in. Laat hem 10 minuutjes aanstaan, daarna is je friteuse brandschoon! We horen altijd mensen klagen over deze lastige klus, maar zo is het zo gedaan!

Linschoten

Kimberley de Jonge

Schone kachelruitjes.

Ruitjes van de kachel vies geworden? Doop een stukje vochtige keukenrol in de as van de kachel en poetsen maar!

Wijk en Aalburg

Versteeg