Kalk weg.

Last van kalk? Doe er een beetje citroensap op, even laten intrekken en even schrobben met een (oude) tandenborstel. Je kraan, of wat dan ook, is weer stralend!

Tiel

Wendy van Son

Blinkend schoon.

Vul je spuit fles met schoonmaak azijn, doe daar wat dreft afwasmiddel bij, goed schudden en alles word blinkend schoon,ook de ramen. Alles wat bruin en geel is, word weer als nieuw!

Breda

Elisabeth

Schone voegen.

Viezen voegen? Maak je voegen weer schoon met een tandenborstel en tandpasta. Werkt fantastisch!

Capelle aan den ijssel

Esther

Een schone gootsteen.

De aluminium gootsteen bak wordt brandend mooi schoon als je na het soppen een druppeltje glansspoel op een doekje doet en de bak na wrijft!

Breda

Marijke Timmermans

Kalkvrije kranen.

Als je de badkamer of het toilet schoonmaakt, doe dan in je sopemmer een theelepel groene zeep, dat zorgt ervoor dat je de keer erna makkelijk je chroom ofwel het kranenwerk schoonkrijgt. Ofwel het zorgt voor minder kalkaanslag.

Uitgeest

Wilma Groot

Gaspitten schoonmaken.

Hoe je gaspitten schoon te krijgen wanneer ze helemaal zwart zijn? Leg ze een nacht in de cola, dit bijt alle stoffen uit, Daarna met een ijzerspons afdoen en als laatste met een gewone schuurspons. Ze blinken weer helemaal!

Eindhoven

Angela

Vliegenpoepjes verwijderen.

Vooral in de zomer kan je last hebben van vliegen in je huis. Deze laten soms lastig weg te krijgen vliegenpoepjes achter op bijv, meubels, deuren, deurstijlen enz. Met koude thee krijg je deze makkelijk weggepoetst.

Geldermalsen

Marija Savatovic

Aanslag uit vazen.

Glazen vazen krijg je schoon door gewoon wit zand te mengen met water en door te schudden verdwijnt de aanslag!

Breukelen

José Goossens

Wijnvlekken verwijderen.

Als je rode wijn morst op jouw tapijt, kleed of karpet, niet gaan deppen maar strooi er keukenzout op. Dit laat je intrekken, daarna opzuigen en je kleed, tapijt of karpet is schoon. De wijnvlek is echt verdwenen ,

Rotterdam

Mw. M.A. de Beer

Toilet blinkend schoon.

Zitten er in uw toilet ook donkere plekken of kringen van de kalk? Gebruik één kopje baking soda en één kopje natuurazijn. Laat het een nachtje intrekken. De volgende ochtend even met de borstel erover en doortrekken. U herkent uw eigen toilet niet meer!

Valthermond

Sabine Hensens