Afval scheiden.

Mijn huishoudtip is om voor elke soort afval een aparte prullenbak te hebben in je huis.
Hierdoor maak je het scheiden van het afval een stuk eenvoudiger. Door mooie design prullenbakken te kopen die er goed uitzien in het huis, maak je het scheiden van afval een stuk leuker.
Beter voor het milieu en een kwestie van gewenning.

Ede

Marianne Paize

Laken strak.

Als je een bovenlaken aan beide onderkanten vast naait en er een stukje elastiek in naait, dan kan het niet meer loslaten en blijf je dekbed mooi liggen.

Vlissingen

G.A. Sinke

Fris stofzuigen.

De stofzuiger geeft vaak een muffe geur af. Dit kun je heel makkelijk verhelpen door voor je gaat stofzuigen even een beetje waspoeder op te zuigen. De frisse geur wordt vervolgens door heel je huis verspreid.

Goes

Iris

Siliconenzakjes bewaren.

Vind je van die kleine zakjes silicagel bij je nieuwe schoenen, of elektrisch apparaat? Bewaar ze, ze trekken vocht aan. Ideaal voor in de voetbaltas van je zoon of voor in je auto. Kijk wel uit met huisdieren en kleine kinderen.

Oosterhout

Monique van de Ven

Haren verwijderen.

Maak een rubberen handschoen vochtig en gebruik het dat om de haren van huisdieren van je kussens of bankstel te verwijderen. Wrijf met de handschoen eenvoudig over de stof. Daarna kun je de samengebalde haren met een stofzuiger opzuigen. Werkt ook perfect bij overgordijnen!

Leiderdorp

Frédérique Dijkema