Snel je vuilniszak vervangen.

Doe een rolletje pedaalemmerzakken onder in de lege pedaalemmer en dan de nieuwe zak in de emmer. Dan bespaar je tijd door heen en weer lopen bij vervanging van de zak, te voorkomen

Nunspeet

Verheul

Vet verwijderen.

Wanneer je een vette vloeistof hebt geknoeid zoals frituurvet of sla-olie, kun je dit het beste opruimen door er eerst meel of bloem overheen te strooien. Zo wordt de vette vloeistof opgenomen en is het gemakkelijker op te ruimen.

Berkel en Rodenrijs

Sjaak de Wit

Vacuüm kleding opbergen.

Grote, dikke kledingstukken of kleden noem maar op opbergen? Het enige wat nodig is is:
- Vuilniszakken (blauw) - Tape Schaar - Stofzuiger
Stop hetgeen wat je wil opbergen in de zak, (heb je veel ruimte over tot het uiteinde knip een stukje af) zet de stofzuiger op de zak en laat hem alle lucht eruit zuigen. Zodra al het lucht verdwenen is, is de zak met inhoud tot een compact pakketje gezogen! Draai het uiteinde ''dicht'' en plak het vast!

Woerden

Manouk

Kraaltjes van de vloer.

Een ketting met kleine kraaltjes geknapt en de kralen liggen overal op de vloer? Of je zoekt bijvoorbeeld het kleine achterkantje van je oorbel. Lastig opruimen en vinden? Nee hoor, doe een oude panty of pantysokje met een elastiekje om de pijp van de stofzuiger, zo dat je een reservoirtje aan de binnenkant van de pijp krijgt. Stofzuiger aan en alle kraaltjes zijn zo opgeruimd en dat wat je kwijt bent is zo weer gevonden.

Den Helder

Carina Kamping

Keukenlades schoonhouden.

Keukenrol in de bestekbak doen en daar je bestek op leggen. Is het vies, even weghalen en nieuwe er in doen scheelt een hoop werk.

Stellendam

Krijna

Vogelveertjes opruimen.

Ik gebruik een kledingroller (kleefpapier) om de veertjes op te ruimen als de kanarie in de rui is. Gemakkelijker dan stoffer en blik.

Leidschendam

Mieke Zandbergen

Diepvriesbakjes weer wit.

Je diepvriesbakjes blijven vaak oranje na het invriezen van bijv. tomatensoep of -saus. Ze zijn vaak niet schoon te krijgen en blijven oranje, ook na het wassen in de vaatwasser. Neem een stukje keukenrol met een beetje zonnebloem olie en weg is het. Daarna gewoon afwassen en klaar .

Apeldoorn

Hollander

Hergebruik je zakjes.

De plastic zakjes waar je de losse groentes en fruit in meekrijgt, kun je makkelijk hergebruiken. Ze passen precies in het kleine afvalemmertje in de badkamer of wc. Wel zo hygiënisch want je afvalbakje blijft schoon!

Zeewolde

Renate

Keukenrol op de kastjes.

Boven op mijn keukenkastjes ligt bij ons altijd een strook keukenrol met daar bovenop de bussen en andere spullen. De keukenkastjes worden daardoor bovenop niet zo vet en dat scheelt weer met schoonmaken.

's-Gravendeel

Ria Hersmis

Hergebruik je bakjes.

Bewaar de lege witte/zwarte bakjes van bijv. de afhaalchinees. Ze zijn ideaal als broodtrommel, om eten in te vriezen (vaak zijn ze ook magnetron bestendig) en om spulletjes zoals pennen, potloden, stiften, stickertjes in te bewaren.

Sint Willebrord

Bernice de Tree