Bananen langer vers.

Bananen blijven langer vers als je ze 1 voor 1 in keukenpapier draait en dan samen in een plastic zak bewaard in de groentela van de koelkast. Dan blijven de bananen minstens 14 dagen goed.

Voerendaal

Jose

Kalkaanslag voorkomen.

Een simpele schelp in de waterkoker voorkomt ketel aanslag. En je hebt nog reden voor een leuke strandwandeling ook.

Leiden

H. Bavelaar-Sasburg

Knip je kipfilet.

Kipfilet in blokjes snijden altijd zo'n gedoe. Pak de schaar en knip ze in stukjes veel handiger en sneller bovendien. Wel de schaar goed reinigen na gebruik.

Biezenmortel

Jolanda Pijnenburg- Verhoeven

Aangekoekte oven schoon.

Vieze aangekoekte oven? Wrijf de wanden, bakplaat en rooster in met groene zeep. Zet op het rooster een kom met ammoniak (of op het rooster bovenin een kom ammoniak en beneden een kom met kokend water), oven dicht en laat dit een nacht intrekken. De volgende ochtend de keuken goed ventileren en de oven met een schuurspons (met schuurmiddel) goed schoonmaken. Als het goed is veeg je het vuil zo weg, anders een keer herhalen.

Houten

Mevr. I. Blom

Afbeelding

Precies genoeg spaghetti.

Bij het koken van spaghetti maak je snel te veel. Maar daar is een slim trucje voor. Heb je een pasta-lepel met een rond gat in het midden? Dat gat heeft een functie. Het geeft aan hoeveel spaghetti je nodig hebt voor 1 portie! Nooit meer te veel spaghetti gemaakt.

Apeldoorn

Tamara

Malse kip.

Stukjes kip in de hapjespan afblussen met wat gewone azijn. Daar worden ze heerlijk zacht van

Zeewolde

Arie Hof

Passend bakpapier.

Heb je ook moeite bakpapier in de vorm te krijgen? Maak een prop, maak deze nat onder de kraan. Uitknijpen en hij past in elke bakvorm.

Arnhem

Hester Geerlings

Fruit schoonmaken.

Wanneer je een fruitsalade wilt maken met o.a. mandarijntjes:
Snijd de mandarijntjes overlangs doormidden, verwijder eventuele pitjes, draai de helften binnenstebuiten je kunt dan heel eenvoudig de halve partjes lostrekken. Ook handig wanneer je kinderen mandarijntjes wil serveren.

Oostvoorne

Marijke Endert

Schone thermoskan.

Koffieaanslag verwijderen uit een RVS-thermoskan is een lastige klus. Doe een vaatwastablet in je koffiekan en giet er kokend heet water bij. Doe de dop erop, een paar keer goed schudden en een uurtje laten weken. Vervolgens met schoon water goed naspoelen. Je hebt geen bittere nasmaak.

Katwijk

Peter Schouten

Grillplaat schoon.

De platen van een contactgril zijn moeilijk schoon te maken. Door er eerst bakpapier op te leggen blijven de platen schoon. Bovendien kun je door het gebruik van bakpapier ook vetarm bakken.

Rotterdam

Patricia Boelsen