Broodjes open.

Bolletjes, puntjes of croissantjes gaan vaak stuk met opensnijden. Ze blijven heel als je ze openknipt met een schaar. Knippen gaat beter dan snijden.

Almere

Greet smit

Eieren heel houden.

Eieren koken met een lucifer in het water dan blijven de eieren heel.

Stellendam

Marie v.d.Broek

Overkoken voorkomen.

Bij het koken van aardappelen, groenten enz. een mespuntje boter op het kokend water doen. Dan kookt het niet over en hierdoor hoef je dus minder schoon te maken.

schaijk

L. van de Valk

Champignons schoonmaken.

Champignons moet je niet in water schoonmaken. Ze nemen nl. vocht op. Ik knip een schuursponsje in 4 reepjes en gebruik de grove kant om de champignon schoon te maken, werkt perfect.

Ulrum

Corrie Kuizenga

Schone pannen.

Wie kent niet het euvel van aangebrande pannen. Hier mijn tip: doet een klein beetje Biotex en wat water in de pan en laat even koken op het fornuis tot alle aangebrande delen los laten. Was daarna de pan op de gewone manier en kijk, jij hebt weer een nieuwe pan.

Alphen aan den Rijn

E.L. den Hartog

Tostiapparaat schoonhouden.

Om je tostiapparaat schoon te houden: leg op de bodem een stukje bakpapier en
dan pas de tosti. Zo blijft de bodem praktisch schoon.

Rijswijk Noord-Brabant

Hillie van Breugel

Geen aangekoekte melk.

Als je melk gaat koken in een pan, spoel dan voor het koken eerst de pan om met koud water want dan koekt de melk niet aan. Nadien is de pan makkelijker schoon te maken.

Groningen

Sina Kemmerling

Vers citroensap.

Altijd vers citroensap? Uit de diepvries. Pers citroenen en doe het sap in ijsblokjes cups dan kun je de hoeveelheid sap zelf bepalen en het restant van de citroen hoef je niet meer weg te gooien.

Ter Apel

D.M. Huizing

Afbeelding

Geinige ijsblokjes.

Neem een siliconen ijsblokjesvorm. Doe in elk vakje een deel van een blaadje verse munt. Vul de vakjes met water en zet deze vorm in de vriezer. Serveer deze blokjes in een je glas water met of zonder bubbels en het ziet er veel zonniger uit. Als variatie kun je een stukje aardbei, plakje citroen, komkommer of sinaasappel gebruiken.

Bavel

Corina Zwanen

Snel droge sla.

Snel droge sla. Om gewassen sla weer snel droog te krijgen ...deze tip: Doe de schone sla in een schoon wasnetje, doe deze dicht, ga ermee naar buiten en draai het netje een paar keer flink rond. Het schone netje bewaar ik in de keukenla, waar het weinig ruimte inneemt.

Princenhage

Elmarja Theeuwes