Keramische plaat schoon.

Als je een keramische kookplaat hebt en er is een vlek op het hete gedeelte ontstaan bijvoorbeeld met overkoken dan haal je deze er af met een verfkrabbertje. De keramische plaat is immers ook van glas en beschadigd niet met de verfkrabber.

Barneveld

Rian Esveld

Oven citroentjesfris.

Wanneer je je oven een tijdje niet hebt schoongemaakt, kan er een vieze geur in hangen.
Mijn tip: neem een bakje met water en doe er het sap 3 citroenen in. Zet de oven aan en laat het water met citroensap ongeveer 5 minuten koken. Zet dan de oven uit en laat het een aantal uur staan. Het enige wat je dan nog moet doen is de oven van binnen afnemen met een schone, vochtige doek!
Wedden dat je oven weer lekker fris ruikt!

Emmeloord

Linda

Verse friet drogen.

Eigen gebakken friet is altijd het lekkerst maar dat gedoe met theedoeken om de gewassen friet te drogen is lastig. Ik gebruik daarvoor een slacentrifuge. Dit werkt uitstekend en de friet is veel sneller droog.

rotterdam

Ruud van der Kraaij

Champignons snijden.

Champignons snijden gaat heel makkelijk in de eiersnijder. Direct ook allemaal even dunne schijfjes.

lih

Jose van Ballegooij

Eierdooier scheiden.

Scheiden van eierdooier en eiwit. Breek een ei in een schaaltje. Gebruik leeg waterflesje, knijp het flesje enigszins in en plaats de opening op de dooier. Laat het flesje langzaam weer uitzetten totdat de dooier zich volledig in de hals bevindt. Houd het flesje boven beker, knijp in flesje en de dooier is gescheiden van het eiwit.

Den Haag

Willem Kautz

Spatvrij fornuis.

Als je iets in de olie gaat bakken, zoals eigen kroepoek, dan schep je de kroepoek vanuit de wok over in een met keukenpapier beklede bak voor uitlekken. Meestal gaat het toch wel een beetje gepaard met knoeien op de kookplaat/fornuis. Bedek deze eerst met aluminiumfolie. Druk de pitten erdoor. Zo houd je de boel heerlijk spat vrij. Na het bakken de folie verwijderen

zwijndrecht

mevr Nispeling

Bloemkoolluchtjes voorkomen.

Bloemkool koken geeft niet zo'n fijne geur. Wanneer je een klontje boter bij de bloemkool in de pan doet, kookt de bloemkool niet over, zodat je de bloemkool kunt koken met het deksel dicht op de pan. Zo voorkom je die nare zware lucht!

Kapelle

Martha

Snel frisse handen.

Als je handen erg ruiken na het snijden van uien, was dan je handen met koffiedik. Lekker schone handen en geen koffielucht aan je handen.

Sliedrecht

Jans

Geen branderige handen meer.

Na het schoonmaken van rode pepers kunnen je handen branderig aanvoelen. Wat kun je hier tegen doen? Smeer ze eerst in met olijfolie, daarna wassen met water en zeep.

Oostkapelle

Cora

Luchtjes uit huis verwijderen.

Tegen vieze luchtjes in huis, bijvoorbeeld verbrand eten, rook, frituur, een pan met water en een scheut azijn op het vuur zetten en laten koken en verdampen. Een scheutje azijn bij het afwas water helpt ook tegen doffe glazen!

Bergen op Zoom

L Kaarsmaker