Geen last van bloemkool lucht.

Een hele ui bij de bloemkool mee koken en de lucht van de bloemkool is een stuk minder.

Rijen

Jacqueline van Hengel

Eieren die niet barsten.

Als je wil dat de eieren tijdens het koken niet barsten, doe er dan wat zout bij. Ze blijven mooi heel.

Bemmel

Verbeek

Niets laten overkoken.

Als je b.v. rijst kookt en het gaat overkoken zet je een wasknijper op de rand van de pan dan de deksel erop.je zult zien dat er niks meer overkookt.

Rijen

Bep Broeders

Schone pannen.

Al je pannen weer blinkend schoon! Als je bijvoorbeeld macaroni of een eitje hebt gekookt, blijft je dit altijd zien in je pan. Ik gebruik na het koken hiervan altijd een scheutje witte natuurazijn. Even een sponsje erdoor en je pan is weer zo goed als nieuw!!

Oss

Margo Alkir

Aanbaklaag verwijderen.

Een aangebakken laag in je pan?: Wat soda in de aangekoekte pan doen met een laagje heet water. Dan de pan een nachtje laten staan en weken maar. De volgende dag het vuil eruit spoelen en je hebt een heerlijk schone pan!

Mijnsheerenland

Esther Jager

Schone theeglazen.

Wanneer er aanslag op je theeglas zit krijg je dit eenvoudig weg met behulp van een beetje zout en citroensap.

Den Haag

Floor Bolling

Snijden zonder wegglijden.

Om verschuiven van een snijplank, bij het snijden, te voorkomen leg je een paar vellen nat gemaakt keukenpapier eronder. Gegarandeerd dat het niet meer schuift!

Drunen

Joke van der Krabben

Rozijnen in cake.

Rozijnen maken een (kruid)cake helemaal af! Maar wat is het vervelend als de cake aan het bakblik blijft plakken en de rozijnen achterblijven. De oplossing is: haal de rozijnen eerst even door de bloem. Dit voorkomt dat ze in het beslag naar de bodem zakken en zo blijft de cake mooi heel. Eet smakelijk!

Papendrecht

Nina

Was weer wit.

Als je een wit kledingstuk hebt dat een beetje grauw is geworden doe het dan in een pan met water en doe er 2 citroenen bij, gesneden in stukjes. Laat het even warm worden (niet laten koken). Laat ongeveer een half uurtje laten staan en dan kan het de wasmachine in en het is weer stralend wit. Zo goed als nieuw!

Vriezenveen

Lisa Kobes

Zilver schoon.

Zilver makkelijk schoon. Doe je zilveren spullen/bestek in een bak met aluminiumfolie. Giet daarop kokend soda water. Laat het een tijd staan. De aluminiumfolie wordt zwart en het zilver gaat blinken. Was het daarna goed schoon en het blinkt als een spiegel en je hoeft niet te poetsen.

Putten

Willy van der Sluys