Appel crumble, maar dan gezond!

Hmmm… deze gezonde appel crumble is een heerlijk toetje, tussendoortje of ontbijt. De crumble is gemakkelijk klaar te maken en onwijs lekker. Bovendien ook nog eens zonder suiker. Let’s go healthy backing!

Aantal personen: 2-3
Bereidingstijd: 20 min + 20-25 min oventijd 

Benodigdheden:

  • 3 appels
  • snufje kaneel
  • 75 gram havermout
  • 100 gram speltmeel
  • 75 gram kokosolie
  • 50 gram pecannoten
  • 2 eetlepels honing

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de pecannoten fijn en doe samen met de kaneel, havermout en speltmeel in een kom. 

2. Smelt de kokosolie en doe dit samen met de honing bij het meel. Meng dit met je handen, totdat het een kruimelachtige deeg is.

3. Schil nu de appels en snijd ze in stukjes. Doe de appelstukjes in een ovenschaal en strooi er wat kaneel overheen. 

4. Verdeel het deeg erover en bak 20 tot 25 minuten in de oven tot deze lichtbruin en krokant is.

Tip: serveer de appel crumble warm met bijvoorbeeld yoghurt of een bolletje ijs, maar dan is ie minder gezond natuurlijk 😉

Eetsmakelijk!