Frisse kwarktaart met roodfruit

Je proeft de zomer in deze frisse kwarktaart met bosbessen en frambozen! Doordat je alles bereid met verse ingrediënten en zonder pakjes is de smaak extra lekker. De taart is heerlijk voor op een zomerse dag, of juist voor een dag dat je zou willen dat het zomer is!

Ingrediënten

  • ¾ pak bastogne duo koekjes met amandel-vanillesmaak
  • 50 gram roomboter
  • 375 gram aardbeien
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 7½ blaadjes witte gelatine
  • ½ citroen
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • Springvorm Ø 20 cm (van Marskramer)

Bereidingswijze

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verkruimel de bastognekoekjes en meng de gesmolten boter erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem van de taartvorm en druk goed aan. Laat in de koelkast minstens 30 min. opstijven.
  2. Verwarm in een steelpan de aardbeien, basterdsuiker, vanillesuiker en een scheutje water. Laat dit op laag vuur 10 min. zachtjes koken.
  3. Zeef de puree om de pitjes eruit te halen en laat het geheel afkoelen.
  4. Week de 6 blaadjes gelatine 5 min. in koud water.
  5. Boen de citroen schoon, rasp de helft van de schil fijn en pers een halve citroen uit. Warm de citroensap in een pannetje, maar zorg dat het niet kookt. Haal het pannetje van het vuur af en laat de gelatine oplossen.
  6. Laat dit iets afkoelen en doe de mascarpone en yoghurt in een kom en klop dit tot een gladde massa. Roer tot slot de gelatine en de citroenrasp erdoor.
  7. Schenk de helft van de fruitpuree bij het mascarponemengsel en schep een paar keer om met een spatel. Schenk het mengsel voorzichtig over de taartbodem en zet de taart in de koelkast.
  8. Week na een half uur 1.5 blaadjes gelatine in koud water. Verwarm een beetje vruchtenpuree verwarmen los hierin de gelatine op. Meng dit met de rest van de vruchtenpuree. Giet alles op de taart en laat het minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  9. Snijd de rand van de taart los met een scherp, warm mes en verwijder daarna de springvorm. Decoreer de taart met roodfruit of ander fruit naar keuze!

Eet smakelijk!