Vis op de barbecue? Altijd een goed idee!

Met onze barbecues en accessoires wordt iedere barbecue een feestje. Gebruik bijvoorbeeld onze visklem om de perfecte vis te grillen.

Met een visklem grill je vis zonder zorgen. De vis blijft bij elkaar én je kunt hem gemakkelijk keren. De visklem is perfect om kleine hele vissen te bereiden, bijvoorbeeld forel. Maar ook zalm, tonijn en zwaardvis bak je er heel eenvoudig in.

We geven je hieronder een recept voor het grillen van een hele forel!

Recept: hele forel van de barbecue

Even een keer wat anders op de barbecue? Dan scoor je met een hele forel! Lekker culinair en makkelijk te bereiden met een visklem. De bereiding kost slechts 5 minuten.

Ingrediënten:

  • Hele forel(len), schoongemaakt
  • 1 citroen in plakjes
  • Paar takjes verse dille + platte peterselie
  • Olijfolie
  • Zout en peper uit de molen
  • Visklem(men) en keukenpapier

Bereiding:

  1. Maak de forel van binnen en buiten droog met een stukje keukenpapier.
  2. Druppel aan de binnenkant een scheutje olijfolie en bestrooi met peper, zout en de andere kruiden en klap de vis dicht.
  3. Smeer de buitenkant in met wat olie en plaats de citroenschijfjes aan één zijde.
  4. Plaats tot slot de forel in de visklem.
  5. Grill de forel op laag vuur, dus niet het heetste gedeelte van de barbecue, circa 8 minuten aan iedere kant.
  6. Serveer de forel in zijn geheel of liever zonder kop. Het velletje trek je er gemakkelijk af, vervolgens kun je de vis voorzichtig graat vrij maken.

Eet smakelijk!