Feestelijke Sinterklaastaart

Met deze heerlijke taart ben je klaar voor een heerlijk avondje Sinterklaas.

Ingrediënten

Pepernotencreme:

  • Mix voor luchtige botercreme (bijvoorbeeld van Dr. Oetker)
  • 100 gram roomboter
  • 125 ml melk
  • 50 gram kruidnoten

 Taartvulling:

  • 2 kant en klare caketaartbodem

 Decoratie:

  • Smeltchocolade puur
  • Sintsnoepgoed, zoals chocolaatjes, kruidnoten, chocolade pepernoten, speculaas, schuimpjes

En alle bakbenodigdheden haal je natuurlijk bij jouw Marskramer winkel!

Bereiding:

  1. Maak de botercreme volgens de bereidingswijze op de verpakking. Hak 50 gram pepernoten en voeg deze toe aan de botercreme.
  2. Plaats de cakebodem op een taartschaal en besmeer met 1/3 van pepernotencreme. Leg hier vervolgens de andere cakeboden bovenop.
  3. Bestrijk de hele taart met de pepernotencreme en laat de taart iets opstijven in de koeling.
  4. Nu kan het versieren echt beginnen! Verwarm de smeltchocolade volgens de verpakking en schenk de chocolade zorgvuldig over de taart en laat het over de randen lopen, zodat je feestelijke ‘drips’ krijgt! Maak tot slot de taart af met alle Sintsnoepgoed. Kun jij het laten om tussendoor niet te snoepen?

Smullen maaaaar! Deel jouw creatie met ons via #marskramer