De was laten drogen, zo doe je dat!

Niks lekkerder dan een frisse wind door je net gewassen wasgoed. Een wasje is zo gedaan, maar hoe kun je deze vervolgens het beste laten drogen? Marskramer geeft zes tips om je was goed te drogen!

Tip 1. Hang je was direct op 

Probeer je was niet te lang in de wasmachine te laten zitten. Hierdoor gaat het kreuken en kan het ook muf gaan ruiken. Toch vergeten de was er op tijd uit te halen? Was het op een kort wasprogramma met een klein scheutje wasmiddel of -poeder.

Tip 2. Netjes ophangen en uitkloppen 

Om je was zo mooi mogelijk te laten drogen, is het slim om je kleding goed uit te kloppen voordat je het ophangt en met wasknijpers recht op te hangen, zodat het glad op kan drogen. Hang je blouses aan een kledinghanger zodat deze mooi in model blijft.

Tip 3. Spreid je was over de hele week 

Het is slim om het wassen te verspreiden over de hele week in plaats van een speciale wasdag. Als je alles in een dag weg wilt werken zal je was veel ruimte innemen. Door het aantal wasjes te verspreiden kun je dit voorkomen.

Tip 4. Laat je was sneller drogen

Als je geen droger hebt, is het lastig je was snel te drogen. Met een ventilator bij je waslijn waait de was iets en zal het sneller drogen.

Tip 5. Drogen in een klein huis

Was drogen neemt veel ruimte in beslag als je geen droger hebt. Een inklapbaar droogrek aan de muur of een los droogrek is makkelijk op te bergen op het moment dat je geen was hebt. Wil je toch liever een droger? Dan is een wasdroogcombinatie de ideale oplossing als je weinig ruimte hebt.

Tip 6. Snel drogen met een druk leven

Heb je een druk leven, veel was en weinig tijd? Dan is een goede wasdroger een aanrader.