Vogelhuisjes

Marskramer mag dan misschien een huishoudspecialist zijn, maar wij geven ook om de natuur om je heen! En hoe leuk is het om een vogelhuisje buiten op te hangen?

22 resultaten

per pagina
Filter
Van hoog naar laag sorteren

22 resultaten

per pagina
Filter
Van hoog naar laag sorteren

Als je wilt bijdragen aan de prachtige wereld van vogels en hun melodieuze liedjes in je eigen achtertuin wilt verwelkomen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Ontdek hoe je met onze vogelhuisjes een vogelparadijs in je tuin kunt creëren!

Vogelhuisje is een thuis voor gevleugelde vrienden

Bij Marskramer begrijpen we de vreugde van het zien van vogels in je tuin. Met onze diverse collectie vogelhuisjes kun je verschillende soorten vogels een veilige en comfortabele plek bieden om te nestelen en hun jongen groot te brengen. Hier zijn enkele voordelen van het plaatsen van een vogelhuisje in je tuin:

  • Natuurlijke bestuiving: Vogels helpen bij de bestuiving van bloemen en planten, wat de groei en schoonheid van je tuin bevordert.
  • Ongediertebestrijding: Veel vogels eten insecten, waardoor ze helpen bij het beheersen van ongedierte in je tuin.
  • Geluid en gezelligheid: Vogels zorgen voor een aangename achtergrondmuziek en brengen levendigheid in je buitenruimte.
  • Onderwijs en verwondering Voor kinderen is het observeren van vogels in de tuin een educatieve en fascinerende ervaring.

Verwen de vogels met voedsel

Naast nestelplekken bieden we ook voederhuisjes aan bij Marskramer. Met een voederhuisje kun je vogels voorzien van voedzame zaden, noten en andere lekkernijen, vooral in de winter wanneer voedsel schaarser is. Het is geweldig om de vogels vanuit je huis te kunnen bekijken! Vooral voor vogelliefhebbers en natuurfotograven is dit een genot, maar ook kinderen vinden dit leuk! Daarnaast kan het kijken naar vogels een kalmerend en stressverlagend effect hebben, waardoor je tuin een oase van rust wordt. Alleen maar redenen om zo’n leuk vogelhuisje of vogelvoederhuisje aan te schaffen!

Vogelhuisje op paal

Wanneer je een vogelhuisje op een paal plaatst, biedt je vogels een veilige en verheven plek om te nestelen. Hier zijn enkele tips voor het plaatsen en onderhouden van een vogelhuisje op paal:

  1. Kies de juiste locatie: Plaats het vogelhuisje op een rustige en beschutte plek, uit de directe zon en wind.
  2. Onderhoud: Maak het vogelhuisje regelmatig schoon om ziektes te voorkomen en een gezonde omgeving te behouden.
  3. Veiligheid: Zorg ervoor dat het huisje stevig op de paal is bevestigd en beschermd is tegen roofdieren zoals katten en eekhoorns.
  4. Soortspecifieke huisjes: Verschillende vogelsoorten hebben verschillende vereisten voor hun nestplaatsen. Kies een huisje dat geschikt is voor de vogels in je regio.

Vogelvoederhuisje kopen bij Marskramer!

Bij Marskramer willen we je inspireren om extra te genieten van de natuur in je eigen achtertuin. Als je kiest voor een vogelhuisje uit ons assortiment heb je de mogelijkheid om dat te doen. Kom langs in een van onze winkels om ons assortiment te bekijken en persoonlijk advies te krijgen van onze vriendelijke medewerkers. Als je liever online winkelt, kies het vogelhuisje dat het beste bij jouw tuin past en bestel hem gelijk! Naast vogelhuisjes bieden we nog veel meer producten voor buiten aan, denk aan tuinmeubelen en barbecues. Benieuwd naar wat we nog meer voor buiten aanbieden? Bekijk het gehele assortiment!