Toiletmatten

Heb je ook zo’n koude wc-vloer? Hoewel het in de zomer misschien nog lekker verkoelend is, worden je voeten er in de winter alleen maar kouder van. En koude voeten zijn vaak een voorteken om het zelf ook koud te krijgen. Het is dus iets wat je graag wilt vermijden. De oplossing? Een toiletmat in je wc.

46 resultaten

per pagina
Pagina
Filter
Van hoog naar laag sorteren

46 resultaten

per pagina
Pagina
Filter
Van hoog naar laag sorteren

Wat voor toiletmat heb ik nodig?

Als je op zoek gaat naar een geschikte toiletmat voor jouw wc, zul je erachter komen dat deze verschillende vormen hebben. Zo heb je een toiletmat met uitsparing, maar ook gewoon een vierkante. Wat is handiger? Dat hangt helemaal van de ruimte af die je hebt. In een kleine wc is vaak geen plek voor een vierkante toiletmat, maar kun je prima de toiletmat met uitsparing kwijt. Deze mist namelijk een stukje in het midden zodat hij mooi om de wc-pot aansluit. In een wat groter toilet kan een vierkante toiletmat echter ook erg mooi zijn. Of wat dacht je van een toiletmat rond? Is eens wat anders dan normaal. Het beste meet je voor aankoop even op hoeveel ruimte je hebt. Op basis daarvan kun je inschatten welke vorm het beste bij jouw wc past.

Waarom een toiletmat?

Zoals gezegd kan een wc-mat erg prettig zijn bij een koude wc-vloer. Ook als je langer op het toilet zit, krijg je geen last van koude voeten. Het verhoogt dus het comfort op de wc. Maar een ander voordeel is de uitstraling die het aan je toilethok geeft. In plaats van een kille wc, geef je het meer warmte wat een leuk effect op de sfeer kan hebben. Zeker wanneer je het met bijpassende handdoekjes en eventueel een leuk detail aan de muren combineert. Denk aan fotolijstjes of een plankje met een luchtverfrisser en nieuwe wc-rollen.

Welke kleur?

Toiletmatten zijn er in vele soorten. Dat betekent dat je de kleur volledig op jouw interieur kunt aanpassen. Want hoe leuk is het als je wc dezelfde sfeer heeft als je woonkamer? Ga je voor warme kleuren zoals bruin en geel of geef je de voorkeur aan wit, blauw of groen? Ook een toiletmat in het zwart is erg chique.

Wassen

Een nadeel van een toiletmat is dat er een kans is dat deze vies wordt. Gasten die staand plassen en rondsproeien, een kind dat nog niet helemaal de handigheid heeft gevonden – de vloer blijft lange niet altijd schoon. Dan is het natuurlijk niet fris als dit op de wc-mat landt. Gelukkig zijn de meeste matten gewoon op 40 graden wasbaar, zodat je hem na visite makkelijk in de wasmachine kunt uitspoelen. Zo is die weer lekker fris voor jouw voeten.

Toiletmat kopen

Wanneer je een toiletmat wilt kopen ben je bij Marskramer aan het juiste adres. We hebben een uitgebreid assortiment in veel verschillende kleuren. Bestel de wc-mat op onze website of kom langs in een van onze fysieke winkels. Bestel je voor 16:00 uur? Dan heb je het de volgende werkdag al in huis. Vanaf €29,99 krijg je gratis bezorging, kijk dus ook zeker of je het meteen met andere producten voor je badkamer en toilet kunt combineren! Zo kun je jouw badkamer en wc gezellig aankleden.